Masabaşında çalışanlar nasıl kilo verir ofiste 5 dakikalık yoga egzersizlerini mutlaka öğrenin.

Ofis çalışanlarının en büyük sorunu masabaşında biriken kilolar. Vlogger Shona Vertue'nin 5 dakikalık masabaşı egzersizleri ise kilo vermeye yardımcı.

Hepimiz biliyoruz ki bir masada sekiz saat boyunca oturmak sağlımızı için iyi değil ve 'zaman yok' demekten başka vücudumuz için yapabileceğimiz iyi şeyler de var. Üstelik bir mail atmak, bir telefon görüşmesi yapma süresi kadar zaman yeterli. 

Vlogger Shona Vertue, ofiste beş dakikalık masa başı yogası hareketleriyle son dönemde YouTube'un en çok izlenenleri arasına girdi. Sidney doğumlu kişisel antrenör Vertue, masabaşında kilo vermeye yardımcı olacak hareketleri 8 adımda takipçilerine aktardı. 

Shona Vertue, takipçilerine masabaşı yogasını atlamamaları için bir de öneride bulunuyor: "Düzenli aralıklarla bir hatırlatıcı kurun. Eğer uzun saatler masabaşında kalacağınız kesinse 45 dakikada bir 5 dakikalık aralar uygundur."

BİRİNCİ ADIM: Masanızın yoga dizisinin ilk aşaması gözlerinizi kapatmak ve üç derin nefes almakla başlıyor. Her nefesin en az 3 saniyede alındığından emin olun. 

İKİNCİ ADIM: Gözlerin hala kapalıyken başını sola doğru çek ve karşı omzunun hafifçe çekilmesine izin ver. Bu arada derin nefesler al. Sonra da aynısını sağ tarafın için uygula. 

ÜÇÜNCÜ ADIM: Parmaklarınızı başınızın arkasına geçirin ve başınızı çok geriye çekmeden göğüs kemiğinizi gökyüzüne doğru kaldırın.

DÖRDÜNCÜ ADIM: Tipik bir yoga sınıfında görebileceğiniz basit bir strecing yapalım. Sağ elinizi sol bacağınızın dışına yerleştirin. Sol kolunu kaldır, başını koltuğuna doğru çevir ve sağa yaslan. Shona, "Sağ tarafını sıkıştırmak yerine, solu uzatmayı düşünün" diyor. Daha sonra bunu diğer tarafa için de yapın.

Masabaşında nasıl kilo verilir

BEŞİNCİ ADIM: Esneyin. Shona'ya göre esnemek gerçekten iyidir. Beynin sıfırlanmasına yardımcı olur, esnerken daha bilinçli ve uyanık olmada önemli bir rol oynayan beynin sinirsel alanını uyarırsınız.'

ALTINCI ADIM:  Parmaklarınızı birleştirin ve gökyüzüne doğru uzatın. Birkaç saniye bekle.

YEDİNCİ ADIM: Ayak bileğinizi yuvarlayın ve ayak parmaklarınızı sallayın - çok fazla düşünmediğinizi düşünebilirsiniz, ancak Shona'ya göre bu ayak parmaklarındaki kan havuzlamasını uyarır ve iyi enerji yaratır.

fitness

SHONA VERTUE'DAN BİR GÜNLÜK ÖRNEK BESLENME DÜZENİ

- 2-3 litre su.

- Sebze ve bir çeşit proteinler (genellikle yumurta) içeren üç öğün.

- Protein smoothie

- Düşük kalorili sevdiği bir tatlı.

BİR HAFTALIK EGZERSİZ PROGRAMI

- Sabah kafein almadan önce mutlaka günlük meditasyon.

- Haftada dört kez ağırlık kaldırma.

- Haftada iki kez yüksek yoğunluklu kardiyo.

- Yatmadan önce her gece yoga veya jimnastik kısa dizisi.

 

Yorumlar