Maskara değişimi kaç ayda bir yapılır kuruduğunda sakın su dökmeyin!

Maskara değişimi kaç ayda bir yapılır? Makyajın ana malzemelerinden biri olan maskarayı belirli periyotlarda değiştirmeyi unutmayın!

Maskara değişimi kaç ayda bir yapılır kuruduğunda sakın su dökmeyin!

Makyaj malzemeleri biz kadınların en çok ilgilisini çeken konulardan biridir. Yüzümüze vücudumuza uyguladığımız makyaj malzemeleri her ne kadar kalita uygulama bakımından son derece iyi olsa da kullandığımız ürünlerin son kullanma tarihi cilt sağlığı açısından son derece önemlidir. Makyaj malzemelerinin ana ürünlerinden olan maskara makyaj malzemelerinin bel kemiğini oluşturmaktadır.

Süreki olarak kullandığımız maskaralar göze çok yakın olan kirpiklerle temas ettiği için herhangi bir enfeksiyon sonucunda görme organımız olan gözü doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden makyaj malzemelerinin temelini oluşturan maskaraları uzun süre kullanmadan değiştirmeniz gerekmektedir.

Özellikle göz çevresinin ıslak yağısı zararlı bakterilerin oluşumu için çok musait olduğu için bu bölgeye uygulanan ütünlerin çok daha hassas olması ve seçilmesi gerekmektedir. Kirpiklerinize uyguladığınız maskaradaki bakteriler kirpiklere ordan göz bebeğine yerleşebilir. Cilt ve göz enfeksiyonlarının önlemini alabilmenin en iyi yolu da makyaj malzemelerinin hijyenik olmasından geçmektedir. Tarihi geçmiş maskara göz çevresi ve göz sağlığınızı tehdit etmektedir. Yapılan araştırmalara göre enfeksiyona yola açan bakterilerin genellikle göz makyaj ürünlerinde yer aldığı, özellikle maskaranın ön planda olduğu belirtildi.

maskara ne zaman değiştirilmeli

Uzmanlar maskara değiştirme süresini 2 veya 4 ay arasında olması gerektiğini önermektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken konulardan biri de maskarayı daha uzun sürede kullanmak için iiçerisinde bir kaç damla su eklenmesidir. Kuruyan maskaralarınızı veya ömrünü uzatmak için maskaranızın içerisine asla su eklemeyin bu uygulama gözlerinizde çeşitli alerji veya reaksiyon oluşturmasına neden olabilir.

Yorumlar