Mastürbasyonun kadın sağlığına 8 faydası

Baş ağrısı, stres, kişisel zevk ... O kadar çok sebep var ki! İşte mastürbasyon yapmanın sağlıklı olduğunun 8 kanıtı.

Mastürbasyonun kadın sağlığına 8 faydası

Mastürbasyon! Türkçe adıyla 'Öz Doyurum' yalnızca eğlence için değil aynı zamanda sağlığınız için de önemli. 

İşte özellikle kadınlar özelinde mastürbasyonun sizin hayatınızda yaratabileceği 8 fark.

1- CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA DAHA İYİ ORGAZM SAĞLAR

Mastürbasyon yapan kadınların cinsel yolla orgazma ulaşmada sorun yaşama olasılığı daha düşüktür.  Ve orgazmın neden iyi bir şey olduğunu anlatmaya gerek yok sanırız. 

2- VÜCUT DÖNGÜNÜZÜ İYİLEŞTİRİR

Mastürbasyon sırasında kan pompalanması artar ve damar dokularının çalışması iyileşir. Bu durum cinsel ilişki sırasında da yaşanır ancak yatağınızı paylaştığınız bir partneriniz yoksa bu madde sizin için daha önemli olabilir. 

3- STRESLE MÜCADELEDE BİRE BİR

Solo yapmak kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olur ve endorfinleri tetikleyerek stresin düşmesine ve rahatlamaya yardımcı olur.

4- UYKUYU İYİLEŞTİRİR

Stres giderici hormonlar rahat bir durumda uyumaya hazır hale gelir ve günün eziyetinden kurtulmanıza yardımcı olur.

5- ENFEKSİYONLARA KARŞI KALKAN OLUR

Bilim adamına göre, mastürbasyon rahim ağzının açılması olan "çadırlanma" süreci boyunca servikal enfeksiyonları ve üriner sistem enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. Çadırlama serviksi uzatır, böylece servikal mukoza da uzar. Bu, sıvı dolaşımını mümkün kılar, bakteri dolu servikal sıvıların yıkanmasına izin verir. 

6- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GELİŞTİRİR

Mastürbasyon, vücudunuzu küçük dozlarda bağışıklık sisteminizi korumaya yardımcı kortizol salınmaya teşvik eder. Kortizol, 'stres hormonu'dur, vücudumuzun çoğunda acele etmemizi istemiyorsak, ceset üretimini teşvik eder ve saldırıdan korunmaya hazır olmanızı sağlar.

7- DAHA İYİ BİR CİNSEL YAŞAM SAĞLAR

İyi seks hakkında en önemli şeylerden biri, neye benzediğini bilmek. Eğer bilmiyorsan, nasıl yaparsın? Kendinizi tanımak, sizi yükselten şeyleri de bilmek demektir. 

8- REGL DÖNEMİ AĞRILARINI AZALTIR

Regl dönemindeki kas ağrıları ve kramların azalmasına yardımcı olur. Pelvik tabandaki kaslara artan kan akışı gerginliği ve acıyı hafifletir.

Yorumlar