Meditasyon nasıl yapılır 1 dakikada tüm kötü enerjilerden kurulabilirsiniz!

Meditasyon nasıl yapılır? Gün içerisinde yaşadığınız manevi sorunlardan 1 dakikada kurtulabilirsiniz! Nasıl mı işte 1 dakikalık meditasyonun büyüsü....

Meditasyon nasıl yapılır 1 dakikada tüm kötü enerjilerden kurulabilirsiniz!

Gün içerisinde yaşadığınız herhangi bir gerginlikten kurtulmak veya gelecek veya geçmiş için kafanıza sürekli olarak takılan kaygılardan uzaklaşmak için ihtiyacınız olan temel şey sadece 1 dakikadır. 1 dakikada meditasyonla tüm öfkenizden ve gerginliğinizden kurtulabilirsiniz. Zaman zaman arkadaşlarınız, eşiniz veya ailenizle konuşmak istemediğiniz ancak rahatlamaya ihtiyaç duyduğunuz anlarda kendinize ayıracağınız 1 dakikalık meditasyonla tüm negatif düşüncelerden arınabilirsiniz! İşte elmaelma.com okurlarımız için bir araya getirdiğimiz Amerika'daki UMASS Tıp Merkezi'nde John Kabat-Zinn'in çalışmaları sonucunda farkındalık temelli bilişsel terapi uygulamalarıyla 1 dakikalık meditasyon...

1 DAKİKADA MEDİTASYON...

İlk olarak arkası düz olan bir sandalyede dik bir şekilde arkaya yaslanmadan omurganızı kendiniz destekleyecek şekilde durun. Bu esnada ayakalarınız yere basarak gözleri kapatıp tek bir noktaya odaklanın. Daha sonra dikkatinizi ve nefes aralıklarınızı yoğunlaştırıp alıp verdiğiniz nefesi yaşadığınız duyguların farkında olmasını sağlayın. 

ODAKLANIN...

Soluduğunuz nefesi izleyip aynı şekilde nefes alış verişlerinizi değiştirmeden düşüncelerinizi her bir nefeste inceleyip onlarla boğuşmadan azaltmaya çalışın. Bu aşamadan sonra dikkatinizde bir nebze dağınıklık olabilir. Ancak farkındalık meditasyonunda önemli olan yeniden nefes alış verişlerinize yoğunlaşıp düzene sokmaktır. 

Bir süre sonra zihininzde boğuştuğunuz düşünceler tamamen sakinleşebilir veya sakinleşmeyebilir. Ancak ne olursa olsun hislerinizi ve duygularınızı bastırmadan düşüncelerinizin akıp gitmesine izin vermelisiniz. Yaklaşık bir dakika sonra gözlerinizi açıp etrafa bakın. İşte bu kadar kolay!

Yorumlar