Tıraş yanığına karşı 4 önlem



New York'taki ünlü güzellik salonu Acqua Beauty Bar'ın sahibi Jamie Ahn tıraşın sebep olduğu sorunların sebebini anlatıyor: "Sivilce, kızarıklık, kıl kökünde yaralanmalar... Bunların hepsi bir tür iltihabın sonucudur ve önleminin de buna uygun olarak alınması gerekiyor."

Doğru değil mi? Başta bacaklarınız olmak üzere pürüzsüz olmasını beklediğiniz bölgelerde oluşan bu sorunlar aslında kolay tedbirlerle bitebilir.
6 1


Tıraş, en etkili peeling şeklidir. Siz derinizin üst katmanındaki ölü deriyi soyarken alttaki taze deri reaksiyon gösteriyor. Sivilce ve kızarıklıkların sebebi işte bu durum. Bunlara genel olarak 'jilet yanığı' ismini verebiliriz. Özellikle cildiniz hassasa, bu sizin için daha önemli hale geliyor.
6 2


Çoklu paketlerde satılan kullan-at tıraş bıçaklarını satın almayın. Bu cildinize yapacağınız iyiliklerin başında geliyor. Bacak, koltukaltı, bikini bölgesi gibi alanların hepsi ince ve hassas deriyle kaplıdır. Bu tıraş bıçaklarında kullanılan metal bu bölgeler için kesinlikle uygun değildir. Kaliteli ve çok bıçaklı bir jilet satın alın.
6 3


Tıraş sırasında bıçağı cildinize çok bastırmak daha etkili olmaz. Aksine kıl köklerinin irritasyonunu hızlandırmış olursunuz. Tıraş köpüğü ya da saç kremi gibi kılları tamamen saran yumuşak kayganlaştırıcılar kullanırsanız sivilce riskini azaltmış olursunuz. Tıraş ederken bileğinizi kılların yönüne doğru tutun. Aynı bölgeyi ters yönden de tıraş etmeyin. Sadece aşağıdan yukarıya doğru ilerleyin. İkinci kat için tüm bölgenin temizlenmesini bekleyin.
6 4