Melanzane alla parmigiana nasıl yapılır? İtalyanların en sevdiği yemek hangisidir?

Bugün sizler için yemek tariflerimiz arasında İtalyan mutfağı ile Türk mutfağının benzer özelliklerini taşıyan melanzane alla parmigiana tarifini hazırladık.

Melanzane alla parmigiana nasıl yapılır? İtalyanların en sevdiği yemek hangisidir?

Bugün yemek tariflerimiz arasında patlıcanı kullanarak hem İtalyan hem de Türk mutfağında benzerlik taşıyan ''Melanzane alla parmigiana'' tarifini hazırladık. Patlıcanla yapılan bu yemek ülkemizde makarna ve pizzadan sonra, en çok tercih edilen İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor! İtalyanların en çok sevilen be Türk mutfağı ile benzerlik taşıyan melanzane alla parmigiana yemeği İtalyanlar tarafından en sevilen lezzetlerden biri...

Melanzane alla parmigiana nasıl yapılır

MALZEMELER:

- 3-4 tane patlıcan,

- 500 gr domates,

- Rendelenmiş 1 tane soğan,

- 3 diş sarımsak,

- 15 yaprak fesleğen yaprağı,

- Rendelenmiş Parmigiana Reggiano ya da Grano Padano peyniri,

- İnce dilimlenmiş keçi peyniri,

- 1 tane sivri acı biber,

- 4.5 yemek kaşığı zeytin yağı,

- Tuz.

Yapılış aşaması; Patlıcanları uzunlamasına, yarım santim kalınlığında dilimleyin. Üzerlerine tuz serpin. Bir saat kadar sulanmasını bekleyin. Bu arada soğan ve sarımsağı karartmadan zeytinyağında çevirin. Domatesi, biber halkalarını ve fesleğen yapraklarını da ekleyin. Yaklaşık 30 dakika arada karıştırarak pişirin. Süre sonunda sosu süzgeçten geçirin ve az tuz ekleyin.

Patlıcanların suyunu kurulayın. Kızgın zeytinyağında kızartıp dilimleri bir emici kağıt üzerine alın. Bir kevgire alınıp üzerlerinden sıcak su geçirilirse yağı daha da gider. Bir fırın kabını iyice yağlayın. Altına domates sosu gezdirin. Üzerine patlıcan dilimlerini dizin. Üzerine domates sosundan gezdirin.

Dilimlenmiş peynir dilimlerini de yerleştirin. Parmigiano’dan da serpin. Bu işlemi tüm patlıcanlar bitinceye kadar yapın. Katlar tamamlanınca en üste tekrar sostan gezdirin ve Parmigiano peyniri gezdirerek işlemi bitirin. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Servisini ılık yapın, lezzetinin yerleşmesi için bu gereklidir.

 

Yorumlar