Meme kanserine karşı prostat ilacı

İngiltere'deki araştırmalar, prostat kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçların, kadınlarda meme kanserinde faydalı olabileceğini gösterdi.

Meme kanserine karşı prostat ilacı

screen-shot-2011-06-30-at-12.09.04-pm.png

İngiltere Kanser Araştırmaları Kurumu, erkeklerde prostat kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçların, bazı kadınlarda tedavisi zor olan meme kanserinde faydalı olabileceğini bildirildi. Tamoxifen ve aromatase gibi hormon tedavilerinin meme kanserlerinin yüzde 30'una karşı etkili olmadığını belirtilerek, Cambridge Araştırma Laboratuvarı raporunun, bu tümörlerin bazılarının erkek kanserlerinde kullanılan ilaçlara cevap verebildiğini gösterdiğini vurgulandı.

'Büyük sürpriz'

Kurum, bulguların büyük bir sürpriz olduğuna işaret ederek hormonların tümörün gelişmesine ve hücrelere bölünmesinin kontrol edilmemesine neden olan genleri devreye sokabileceğini belirtti. Haberde, şimdiye kadar meme kanserinin tedavisinde ostrojen hormonuna karşı geliştirilen ilaçlarda önemli adımlar atıldığı ifade edilerek, hormonların neden olmadığını meme kanserlerinde tedavinin daha zor olduğunu ve araştırmaların bu ilaçların meme kanserinin yüzde 5'inde uygulanabileceğini gösterdiğini vurguladı. Testeron normalde erkeklik hormonu olarak biliniyor ancak kadınlarda da bulunuyor. Araştırmanın başkanı Dr. Ian Mills bunun önemli bir keşif olduğunu ve tedavi edilemeyen meme kanserlerinin yüzde 5'i için çok etkili olduğunu söylüyor. Dr. Caitlin Palframan ise bu ilginç araştırmanın meme kanseri olanların önemli bir kısmı için yeni kapılar araladığını vurguluyor.

Yorumlar