Mercimek favası tarifi tadıyla mest ediyor!

Mercimek favası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tüm püf noktalarıyla et yemeklerinin yanına yakışacak bu enfes lezzeti denemeye ne dersiniz? İşte tarifi!

Mercimek favası tarifi tadıyla mest ediyor!

Fava bakla ile yapılan  ve Ege yöresine ait olan bir mezedir. Balık restoranlarının vazgeçemediği bu enfes lezzeti evde yapmaya ne dersiniz? İster çıtır çıtır kızarmış bir balığın yanında tüketin isterseniz de ağızda dağılan lokum gibi bir etin yanında. Kırmızı mercimekten yapılan bu tarifi pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Peki restoranların vazgeçilmezleri arasında yer alan mercimek favası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile mercimek favası tarifi!

MALZEMELER: 

1 su bardağı kırmızı mercimek,4,5 su bardağı sıcak su,1 adet orta boy havuç,1 adet orta boy patates,1 ade  torta boy kuru soğan,2 diş sarımsak,1 çay kaşığı toz kara biber,1 tatlı kaşığı toz zerdeçal,2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Havuç, patates ve kuru soğanı rendeleyin. Sarımsağı ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri bir tencereye alın. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz kırmızı mercimeği; tuz, karabiber, zerdeçal ve zeytinyağı ilavesiyle tencereye alın. 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte tüm malzemeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Gerekirse bir su bardağı daha sıcak su ilave edin. Malzemeler pişip suyunu çektikten sonra blenderdan geçirerek püre haline getirin. Sıcak olarak servis yapın.

 

 

Yorumlar