Mezuniyet balosu için kıyafet seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Okul hayatının en güzel yıllarının en özel gecesinde bütün gözlerin üzerinizde olmasını istemez misiniz? İşte mezuniyet kıyafeti seçerken bunlara dikkat!

Mezuniyet balosu için kıyafet seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Malum okulların kapanmasına kısa bir zaman kaldı ve ancak siz hala ne alacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız tam olarak size göre! Okul, en samimi, en sıcak temiz duyguların en saf yılları... İyisiyle veya kötüsüyle bir şekilde bitirdiğiniz bu yılların en özel gecesinde parlamak istemez misiniz? Bugün sizlere fikir vermek amaçlı mezuniyet kıyafet seçerken dikkat etmeniz gereken noktaları bir araya getirdik! Sizde bu önerilerimize kulak vererek hayatınızın en unutulmaz gecesinde parlayabilirsiniz!

ELBİSE SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT!

Mezuniyet alışverişine çıkarken dikkat etmeniz ve ilginizi odağınızı vermeniz gereken yerlerden biride elbise olmalıdır! Unutmamanız gerekiyorki aksesurar ayakkabı ve çantanızın ne renk ne model olacağını elbiseniz belirler o yüzden mezuniyet için alacağınız ilk parça elbise olmalıdır. 'Peki elbise seçerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?' sorunu soracak olursanız göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Tüm gece boyunca dans edeceğinizi düşünecek olursak mutlaka sizi zorlamayacak ve hareketlerinizi kısıtlamayacak derecede rahat bir kıyafet seçmeniz gerekiyor.

mezuniyet balosunda kıyafet seçerken dikkat edilmesi gerkenler nelerdir

RENKLER VE KUMAŞIN SİHRİ!

Mezuniyet için bir diğer öneri ise yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi olan cıvıl cıvıl rengarenk elbiseleri denemeye çalışın. Unutmayın en güzel yıllarınızın temsilini koyu renkli bir elbiseyle gitmek çok sade olur! Ancak elbise tercihlerinizde dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise elbisenizin kumaşıdır. Satın alacağınız kıyafet sizi olduğunuzdan daha fazla kilolu görünmenize veyaçok daha zayıf görünmenizi sağlayabilir bu noktada elbisenizin kumaşını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor!

AYAKKABI SEÇİMİ VE UZUN BACAKLAR...

Balo için ayakkabı seçerken özellikle tercih etmeniz gereken ayakkabı modelleri arasında stiletto sizin için kurtarıcı olacaktır. Stiletto ayakkabı sizin bacak boyunuzu daha da uzun gösterecektir. Fakat balo için tercih ettiğiniz elbise uzun bir modelse ayak bileklerinizde bağlamalı dolgu toğuk gibi elbisenizin altından görünmeyecek hemde daha rahat ayakkabılar tercih edebilirisiniz. 

SAÇ VE MAKYAJ NASIL OLMALI?

Eğerki balo için tercih ettiğiniz kıyafet omuzları açık veya straplez bir modelse saçlarınızı toplamanızı öneriyoruz böylelikle hem kıyafetiniz kendini gösterecek hemde toplu saçlar kıyafetinizle uyum sağlayarak size farklı bir hava kazandıracaktır. Ancak iç makyaja gelirse tercih ederseniz cilt makyajınızı çok abarmadan hafifi bir göz makyajı yaparak dudaklarınıza koyu renk bir ruj sürebilirsiniz! 

Yorumlar