Mide ekşimesinin nedenleri nelerdir ciddi bir hastalık olabilir!

Mide ekşimesinin nedenleri nelerdir? Zaman zaman hepinizin yaşadığı fakat çok üzerinde durmadığı mide ekşimesi ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir!

Mide ekşimesinin nedenleri nelerdir ciddi bir hastalık olabilir!

Günümüzde birçok insan mide ekşimesi durumu ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum kimi zaman doktora gitmeden de halledilebilip, reçetesiz ilaçlarla, alternatif tıpla önlenebilmektedir. Fakat bazı durumlar vardır ki gözardı edilmemelidir. Mide ekşimesi sırasında yoğun bir ağrı meydana geldiyse, bu durumu kalp çarpıntısı, nefes darlığı da takip ediyorsa bu sadece basit bir mide ekşimesi olmayabilir. Bazı hastalıklar mide ekşimesiyle birlikte gelmektedir. İşte mide ekşimesiyle gelen 8 tehlikeli durum! 

PANKREAS KANSERİ

Herkesin bildiği gibi pankreas sindirimde oldukça önem taşıyan bir organdır. Midede oluşan hazımsızlık ve mide ekşimesi gibi problemler, pankreas kanserine yol açabilmektedir. Araştırmalara göre, kişinin durmadan kilo kaybetmeside pankreas kanserine yol açabiliyor. 

KALP KRİZİ

Kalp kirizi ile şiddetli mide ekşimesi arasında ayrım yapmak pek kolay değildir. Ağır bir yemek yediniz ve arkasından mideniz ağırmaya başladı. Sandığınız kadar basit olmayan bu ağrı kalp krizi olabilir. 

REFLÜ HASTALIĞI

Mide ekşimesini sürekli yaşıyorsanız bu muhtemelen reflü olduğunuzun işaretidir. Hemen telaşlanmanıza gerek yok. İlk yapmanız gereken şey doktorunuza başvurmak. Doktorlar bu problemi hızlı bir test yaparak anlayabiliyor. 

 SAFRA KESESİ PROBLEMİ

Baharatlı yemekler yemek hepinizinde bildiği gibi mide ekşimesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra aşırı kilolu olmak veya yedikten sonra yatmakta mide ekşimesinin nedenlerinden sayımaktadır. Bu durumlsr genel olarak safra kekesi saldırısını tetiklemektedir. Mevcut olan ağrınız omzunuza veya sırtınıza yayılırsa,safra kesesi sıkıntısı yaşıyorsunuz demekdir. 

YEMEK BORUSU KANSERİ  

Yemek borusu kanseri çok az rastlanılabilen bir rahatsızlıktır. Genellikle çok sigara içenlerde, bu hastalığın çıkma riski artmaktadır. 

ANKSİYETE 

 Mide sıkıntısı ya da mide ekşimesi ile anksiyete arasında doğrudan bir bağ vardır. Mide sıkıntısına yol açan şey aslında anksiyetenin ta kendisidir. Dolayısıyla burda doprudan mideyi iyileştirmeye yönelik tedavi arayışlarına girmektense, öncelikli olarak anksiyete problemi giderilmelidir. Bu da doğru meditasyon, masaj, egzersizlerle giderilebilmektedir. 

MİDE ÜLSERİ

Ülseri olan kişiler genellikle midesindeki yanmayı hissederler. Aldığı herhangi bir asit bastırıcı ilaçla o hissin geçtiğini fark etmiştir. Eğer ülseriniz varsa sadece belirtileri ortadan kaldıran ilaçlar almayın. Doktorunuzla konuşup var olan bakterikleri ortadan kaldıran onları öldürebilecek ilaçlar alın 

HİTİAL FITIK 

Bir hiatal fıtık mide ekşimesine neden olur. Çünkü yiyecekleri yemek borusuna girmesi için zorlar. Eğer böyle bir şikayetiniz varsa doktora görünmelisiniz. Yemek yerken küçük lokmalarla yemeği deneyin. Mümkünse geceleri yemek yemeyin. Tabiki bunun yanı sıra çok fazla alkol tüketmemeniz gerektiğinizi de unutmayın. 

 

 

Yorumlar