Mide şişkinliğine ne iyi gelir anason çayının mucizevi etkisi

Ramazan'da iftardan ve sahurdan sonra mide şişkinliği hepimizin başına geliyor. Mide şişkinliğinden kurtulmak için bitkisel çözümleri sizler için derledik.

Mide şişkinliğine ne iyi gelir anason çayının mucizevi etkisi

İnce bağırsaktaki gazın yoğun basınç yapması sonucu oluşan ve karın bölgesinin yoğun ağrılarla birlikte şişmesi şeklinde ortaya çıkan mide şişkinliğinde bazen ağrılar o kadar şiddetli olabiliyor ki kalp kriziyle bile karıştırılabiliyor. Özellikle Ramazan'da mide şişkinliği hemen herkesin problemi haline geliyor. Biz de sizin için mide şişkinliğine iyi gelecek bitkisel çözümleri hazırladık. İşte o liste...

NANE

Sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları engelleyen, aynı zamanda gazın atılımını da kolaylaştıran nane mide şişkinliğine en ideal çözümlerden. Kullanımı da oldukça basit. İster nane yapraklarını çiğneyin, isterseniz aktardan aldığınız nane çayından günde 2-3 bardak tüketin, karar sizin.

REZENE

İdrar söktürücü, spazm giderici olarak bilinen rezene hazımsızlığa bağlı mide şişkinliği problemleri için de birebir. 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu sıcak su dolu bir fincana atın ve 7-8 dakika demlenmesini bekledikten sonra için, işte bu kadar basit.

ZENCEFİL

Bağırsaklardaki parazitleri yok eden ve bağırsak gazına iyi gelen zencefile de şans verebilirsiniz. Bir bardağa zencefil ekledikten sonra üzerine sıcak su ekleyin ve on dakika demlenmesine müsaade edin. Ardından bir çay kaşığı bal ekleyip bir miktar limon sıkın. Bu çayı günde 3 kez tüketebilirsiniz.

PAPATYA ÇAYI

Mide kaslarını rahatlatan, mide ekşimesine de iyi gelen papatya çayı da sizi rahatlatacak doğal mucizelerden biri. Aktarlardan alıp demlediğiniz papatya çayını günde 2-3 kez içebilir, dilerseniz içine birkaç damla limon sıkarak da tüketebilirsiniz.

ANASON ÇAYI

Sindirim sistemini rahatlatan, gazı alan anason çayına da şans verebilirsiniz. Anason yapraklarını tıpkı çay gibi demleyebilir ve içebilirsiniz. Ancak anason çayının uyku yaptığını unutmamalı ve mümkünse yatmadan önce içmelisiniz.

Limonlu su

Faydaları say say bitmeyen limonlu su mide şişkinliği için de birebir. Gaza bağlı mide şişkinliklerinde ve bağırsak enfeksiyonları gibi durumlarda kurtarıcınız olacak olan limonlu suyu içerek de şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

 

Yorumlar