milföy hamurlu et yemeği nasıl yapılır bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz!

Milföy hamurlu et yemeği nasıl yapılır? Milföy hamurlu et yemeği tarifinin malzemeleri nelerdir? Akşam sofralarında lezzet şöleni hazırlamaya ne dersiniz?

milföy hamurlu et yemeği nasıl yapılır bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz!

Milföy hamurlu et yemeği tarifi nedir? Milföy hamurlu et yemeği nasıl yapılır? Milföy hamurlu et yemeğinin malzemeleri nelerdir? Sofralarda farklı bir soluk getirmek isteyenler için yemek tariflerimiz arasından milföy hamurlu et yemeği tarifini hazırladık! Sizde pratik bir şekilde Elif Kurtuluş sizler için  hazırladığı bu tarifle sofralarınıza ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

1 kg  dana kuşbaşı et,

600-700 gr kültür mantar,

350-400 gr arpacık soğan,

3.4 tane sivribiber,

3-4 diş sarımsak,

3-4 dal taze kekik,

2 yaprak defne yaprağı,

2 yemek kaşığı domates sos,

2 yemek kaşığı tereyağ

Zeytinyağ

Yapılışı: Tencereyi iyice kızdıralım. Etleri ve sarımsakları  ekleyelim ve üzerine zeytinyağı gezdirip soteleyelim. Sotelendikten sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, altını kısıp yumuşayana kadar pişirelim.

Ayrı bir tavada arpacık soğanları tereyağ ile soteleyelim ve bir kaba alalım.

Mantarları yapacağımız tavayı iyice kızdıralım ve mantarları ekleyelim Üzerine bir kaşık tereyağı ilave edelim. Fazla karıştırmayalım ki suyunu salmasın. Mantarlar soteledikten sonra biberlerle birlikte pişirelim. Bütün malzemeleri bir tencerede birleştirelim. Üzerine domates sos ve çok az su ile bir fıkır verelim. İç karışımı soğutalım. Fırın kaselerine iç harcı bölüştürüp, milföy hamuru ile kapatıp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar