Saça uygun kahkül modelleri

Her saç kesimine uygun kahkül modellerini inceliyoruz



Daha önce yüz şeklinize göre nasıl kahkül seçebileceğiniz hakkında konuşmuştuk. Şimdi sıra saç tipinizi ve modelinizi düşünerek birkaç ekleme yapmaya geldi.

Uzun yan kahkül

Hem düz, hem de dalgalı saçlara böye bir kahkül çok yakışıyor. Yüzünüze gizemli bir hava katarak makyajınızı tamamlayan bir başka kahkül modelinin olmadığını itiraf etmeliyiz. Böyle uzun bir kahkül kullanacaksınız saçlarınız henüz kuruyken boyunu belirlemeniz gerekiyor. Çünkü dalgalı saçlar ıslakken daha uzun görüneceğinden hata yapabilirsiniz. Kuaförünüze tarif edebilmeniz için açıklayalım. Bir tutamı ayırdıktan sonra elmacık kemiklerinizin hemen altından kat vermeye başlayın ve kahkülünüzün saçlarınızın geri kalanına karışabilmesi için uçlarını incelterek devam edin.
7 1

Uzun ve kalın kahkül

En zahmetli, fakat en seksi kahkül modeli küt kesilmiş tam kahküllerdir. Eğer Olivia Wilde gibi kemikli ve geniş bir yüzünüz varsa severek kullanabilirsiniz. Yanaklarınıza inen saçlar yüzünüzü daha ince gösterecek, bu yüzden sadece düz saçlılara bu kahkül modelini öneriyoruz. Yanlarınıza inen saçlarınızda bir kabarma olursa bu kahkül amacına uygun olmamıştır. Dikkat etmeniz gereken bir nokta da burun şekli... Çok kemikli ya da büyük bir burnunuz varsa bu modelden kaçının. Saçlarınızı daha önce yana ayırıyor olabilirsiniz. Bu durumda bir süre saçlarınızı öne doğru fönlerken sorun yaşayabilirsiniz, bu durum saçlarınızı yeni şekline alıştırdıkça geçecektir. Kahkül çevresinde ters çıkışlar ya da doğum izi gibi saç boşluklar varsa çirkin ayrımlar oluşabilir, bu durumda da bu modeli tercih etmemeniz gerekiyor.
7 2

Çerçeve kahkül

Gözlerinizin hemen kenarlarına düşen kahküller elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarır. Yüzünüze hacim vermek için bu modeli tercih edebilirsiniz. Göz altı hizası ile kulak memesi arasında ince katlarla kahkülünüzü kestirdikten sonra diplerini fönleyerek kullanın. Bu harika bir etki yaratacaktır. İnce dalgalı saçlara bu kahkül modeli çok yakışıyor. Bu modelde ince bir kat dipliner da kullanmanız gerekebilir.
7 3

Dağınık kahkül

Uzmaaya başlayan kahküllerinizi doğal haline bırakabilirsiniz. Uçları, saçlarınızın geri kalanı gibi görünmelidir. Ekstra ince ya da küt olmamalıdır. Çok kalın dalgalı saçlar için bu kahkül modeli zorluk çıkarabilir, bu yüzden tavsiye etmiyoruz.

Saçlarınız gözlerinizin üzerine düşeceğinden gölge yaptırmayı deneyebilirsiniz. Bilmeniz gereken bir şey de kahküllerinizi tamamen kurutmamanız... Nemini alın, diplerini kurutun, uçları için açık havada kurumasını bekleyin. Wax kullanabilirsiniz.
7 4