ELMAELMA iftar menüsü!

Domates Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 orta boy soyulmuş ve rendelenmiş domates, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 5 su bardağı sıcak su, tuz

Tarifi

Sıvıyağı tencereye koyarak unu bir-iki dakika kavurun ve salçayı ekleyin. Bu şekilde iki-üç dakika orta ateşte kavurun. Sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. Blenderdan geçirin ve sıcak suyu ekleyin. Pişene kadar kaynatın. Tuzunu ekledikten sonra üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.
6 1

Talaş Böreği

Malzemeler

6 adet yufka, beyaz peynir, 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 su bardağına yakın eritilmiş tereyağı

Tarifi

Öncelikle tepsinizi yağlayın. İlk yufkayı ortadan ikiye bölün ve tepsiye yayın. İkinci yufkayı da aynı şekilde koyun. Üçüncü yufkanın yarısını yayıp üzerine peyniri ekleyin. Kalan yufkaları da önceki yufkalar gibi yayın. En üstteki yufkanın düz olmasına dikkat edin. Tepsiye dizme işiniz bittikten sonra bıçakla böreğinizi dilimleyin ve bir sodayı yufkanın üzerine gezdirin. Sonra başka bir kabın içinde hazırlanan süt, yumurta ve tereyağ karışımını iyice çırpın ve hepsini yufkaların üzerine dökün. 20 dakika daha bekleyin.
6 2

Sucuk Köfte

Malzemeler

100 gr sucuk kıyılmış, 400 gr dana kıyma, 1 adet orta boy soğan, rendelenmiş, 1 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, karabiber, tuz

Tarifi

Derin bir kabın içinde tüm malzemeleri yoğurun ve baharatları ekleyin. Elde ettiğiniz karışımdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin. Galeta unu ekleyerek pişirebilirsiniz.
6 3

Ballı Kule

Malzemeler

1 poşet muzlu puding, 1 poşet kakaolu puding, 6 su bardağı süt, 1 çay bardağı bal, 1 limon kabuğunun rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi

Bir poşet muzlu pudingi üç su bardağı süt ile pişirin. Pudingi altı cam kaseye paylaştırıp ve ılıtın. Kaseleri hafifçe nemlendirirseniz pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz.
Bir poşet kakaolu pudingi üç su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında yaklaşık üç saat bekletin. Bir çay bardağı balın içine bir limon kabuğu rendesi ile iki yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin. Kaynamaya başladığında beş saniye daha tutun ve ocaktan alın. Pudingleri tabaklara ters çevirip üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.
6 4