Misket köfteli patates paçası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz bir tat!

Misket köfteli patates paçası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Akşama ne pişirsem? diye düşünenler için enfes bir tarifimiz var! Bu lezzete bayılacaksınız!

Misket köfteli patates paçası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir leziz bir tat!

Akşam yemeğinde ne yapsam? diye kara kara düşünenlerden misiniz? Bugün size önereceğimiz lezzet bu akşam sofranızda sizlere eşlik edebilir. Patatesi, yoğurdu, sarımsağı ve köfteyi hepsini bir araya getirdik. Enfes bir tat ortaya çıkardık. Asla pişman olmayacağınız bu tarifi denemeye ne dersiniz? Peki misket köfteli patates paçası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile misket köfteli patates paçası! 

MALZEMELER: 

Patates Paçası İçin:

4 adet haşlanmış patates,1 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak,1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir),2 adet yumurta

Misket Köfte İçin:

100 gram dana kıyma,100 gram kuzu kıyma,1 adet soğan,(küçük boy, rendelenmiş), 1 diş sarımsak,1/2 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1,5 yemek kaşığı domates salçası,1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1/2 demetmaydanoz (kıyılmış)

HAZIRLANIŞI: 

Misket Köfte İçin:

Bir kasede kıymayı ve tüm malzemeleri karıştırın. Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek, 25 dakika pişirin.

Sos İçin:

Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdırın. Salça ve tuzu ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ve ocaktan alın. Patates paçası ve üzerine koyduğunuz misket köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.

Patates Paçası İçin:

Patatesleri haşlayın ve ezme aleti yardımıyla püre haline getirin. Bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile püre haline getirdiğiniz patatesi karıştırarak ısıtın. Üzerine çırpılmış yoğurt, sarımsak, yumurta ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Hazırlanan patates paçasını servis kasesine alın ve üzerine misket köfteleri ve salçalı, tereyağlı sos ve doğranmış maydanoz gezdirerek servis edin.

 

Yorumlar