Moda nedir? Moda'nın başkenti neresidir? Moda hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Her yıl değişen renkler ve kıyafet modelleriyle beraber belirli bir zaman diliminde toplumsal beğeniye uygun olan modayı gelin beraber inceleyelim.

Moda nedir? Moda'nın başkenti neresidir? Moda hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Her yıl değişen renkler ve giyim tarzları modaya uygun mudur? Moda demek akla sadece kıyafet mi gelmelidir? Sık sık sorulan bu soruları sizler için yanıtladık. geçmişten günümüze her yıl değişen renkler ve kıyafet tarzlarıyla beraber geçmişten günümüze sürekli olarak kullandığımız terim ''moda'' aslında kelime anlamıyla '‘bir zaman diliminde bir toplumda yaygın olan giyim tarzı, özellikle sadece giyim tarzı olarak kalmayıp, o dönemde akım haline gelen, edebiyat, sanat, sinema, müzik, mimari gibi pek çok şey'' olarak geçmektedir.

moda nedir

Moda yaşam tarzıdır!

Moda denince akla sadece giyim gelmeyeceğini anlamalıyız. Bir dönemin modasına uyum sağlamak için sadece giyim ve kuşamına değil aynı zamanda o dönemin her şeyine hakim olmalıyız. Bizim deyimimizle moda aslında yaşam tarzıdır. Bu durumda akıllara gelen o soru 'Moda pahalı olanı satın almak mıdır?' sorusuna vereceğimiz yanıt kesinlikle moda para değildir. Moda bir nevi yakıştırmaktır. O dönemin popüler olanını kendinize yakıştırmaktır. Aynaya baktığınızda o dönemin ruhunu kendi tarzınızda kendinize yakıştığını görmektir!

moda nedir modanın başkenti neresidir

Moda pahalı olana sahip olmak mıdır?

Aslında biraz mantık çerçevesi içerisinde hareket edildiği zaman çok güzel şeyleri oldukça ucuza satın alabilirsiniz. Bazı insanlar vardır ki paralarını nereye harcayacaklarını bilmedikleri için neye para harcadıklarını şaşırılar bu durumda beş para etmeyen şeylere haddinden çok fazla paralar harcayabiliyorlar. İlk olarak kendinize yakışanı tercih ettiğiniz zaman geriye son bir şey kalıyor, neyi ne zaman giyeceğinizi bilmektir...

moda yaşam tarzıdır

Moda'nın başkentleri nerelerdir?

Dünyaca ünlü Fashion Week'lerin düzenlendiği ve haftalarca konuşulmaktadır. Moda'nın başkenti olarak bilinen şehirler Milano, New York ve Londra'dır. Bu şehirler her yıl değişen renklerin ve giyim tarzlarının değişmesinde oldukça büyük rol oynamaktadır ve dünyaya yayılmaktadır. Başka bir ifade ile modanın kalbi bu şehirlerde atmaktadır. 

 

 

 

Yorumlar