Montessori metodu nedir çocuklarınızın boyuna göre eşya alın!

Montessori Metodu nedir? Son zamanlarda oldukça popüler olan Montessori Metodu dediğimiz çocuk boyutlarına göre eşyalar hakkında bir derleme yaptık!

Türkçesi çocuk mobilyası olarak çevirdiğimiz çocukların boylarına uygun eşyalara Montessori Metodu denilmektedir. Çocukların daha rahat hareket edebilmeleri ve nesneleri daha iyi kavramalarına yardımcı olan bu metod hakkında merak edilenleri  Eğitimci ve Ebeveyn Danışmanı Ayşegül Karahan Ertuğrul elmaelma.com okurları için ebeveynleri bilgilendirdi.

çocukların kendilerini gerçekleştirebilmelerine destek olmak üzere boylarına uygun mobilyaların bulunduğu aynı zamanda gelişimlerine adım adım destekleyecek özel materyallerin kullanıldığı bu ortamlarda çocukların özgür olduğu bir eğitim metodudur.

Montessori Metodu, son zamanlarda çok duyulan ve konuşulan bir yöntem. Çocuklarını bilinçli bir şekilde yetiştirmek isteyen ebeveynlerin çoğunlukla tercih ettiği bu yöntemi, Maria Montessori yıllarca çocukları gözlemleyerek, onlardan hareketle oluşturmuştur. Şimdi, buyrun bu yönteme bir göz atalım. 

Hikayemiz doğumdan başlıyor. Bebeğiniz benliğiyle dünyaya gelir ve kendini oluşturmaya yönelik yoğun bir güdülenmeye sahiptir. Doğumdan itibaren kendi başına başarılı olabilmek için en üst düzeyde çaba harcar.

Montessori metodu, tam da çocuğun kendini oluşturabilmesine yardım etmek üzere hazırlanmış çevrede, çocuğun gelişim işaretlerini dikkate alarak,  bilinçli insanlarla ve uygun materyallerle ona özgürlük sunar.

Yorumlar