Muhammara nasıl yapılır? Muhammara tarifi nedir?

Bugün sizler için tarif listemizden muhammara nasıl yapılır, yapım aşamalarının nasıl olduğunu hazırladık. Sizde evlerinizde bu tarifi deneyebilirsiniz.

Bugün sizler için tarif listemiz arasından 'Muhammara nasıl yapılır, tarifi nelerdir'i hazırladık. Sizde oldukça pratik ve malzemeleri kolay bir şekilde bulabileceğiniz bu lezzeti mutfağınızda deneyerek yapabilirsiniz. Develi Restaurant Aşçısı Mehmet Güneş evde kolaylıkla yapabileceğiniz tarifi sizler için gösterdi...

MALZEMELER:

- 1 su bardağı etimek,

- 2 yemek kaşığı biber salçası,

- 1 yemek kaşığı süzme zeytinyağı, 

- 1 su bardağı domates salçası,

- 1 su bardağı ezilmiş ceviz,

- 6 diş ezilmiş sarımsak,

-  2 çay kaşığı karabiber,

- 2 çay kaşığı tuz,

- 2 çay kaşığı pul biber.

 Yapılış aşaması: Etimekleri küçük parçalar halinde ufalayın limon suyu ve su ile ısladıktan sonra hafif bir şekilde ovun. Ceviz içini mutfak robotunda iri parçalar halinde kalacak şekilde çekin. Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.

Limon suyu ve su ile ıslattığınız etimekleri iri parçalar halinde çektiğiniz ceviz içi, acı biber salçası, domates salçası, tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kimyon ve kişniş ile karıştırın. Macun kıvamına gelen kahvaltılık sosu, kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis edin. Ağzı kapalı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza ettiğiniz sosu sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar