Müslüm Timuçin Esen kimdir Müslüm Gürses'in filmiyle büyük beğeni topladı!

Müslüm Gürses'in hayatını anlatan 'Müslüm' filminde ünlü arabeskçiyi canlandırmasıyla büyük beğeni toplayan Timuçin Esen kimdir?

Müslüm Timuçin Esen kimdir Müslüm Gürses'in filmiyle büyük beğeni topladı!

Ünlü arabeskçi Müslüm Gürses'in hayatını anlatan biyografik film ''Müslüm'' filminde ünlü arabeskçiyi canlandırmasıyla büyük beğeni toplayan Timuçin Esen hakkında tüm merak ettiklerinizi elmaelma.com olarak bir araya getirdik. Filmde duygusal anların yaşanması ve Müslüm Gürses'e tam anlamıyla benzetilmesiyle büyük beğeni toplayan başarılı oyuncu 14 Ağustos 1973 yılında Adana'da doğdu. Ailesi aslen Niğde'li olan avukat ailenin tek çocuğudur. İtalya ve ABD'de çeşitli tiyatro eğitimi alan başarılı oyuncu Timuçin Esen 7 yıl kadar sinema yönetmenlik üzerine master yaptı.

TİMUÇİN ESEN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973 tarihinde Adana’da doğdu. Aslen Niğdeli olan Esen, her ikisi de avukat olan anne babanın ilk çocuğudur. TED Ankara Koleji mezunu olan Timuçin Esen, Ankara Üniverstesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. İtalya ve ABD’de de tiyatro eğitimi aldı. Los Angeles'daki Calfornia Instute of the Arts Ünversitesi'nde 7 yıl sinema – yönetmenlik üzerine master yaptı. Öğrencilik yıllarında Çıkmaz Sokak adında, orta metrajlı bir film çekti. Timuçin Esen, eğitimini tamamladıktan sonra yurda döndü. Kamera karşısına ilk kez Deliyle Geçen Gece isimli dizi ile geçti. 2003 yılında yayınlanan Gurbet Kadını adlı dizide canlandırdığı Hakkı Ağa rolüyle televizyon seyircisiyle buluştu. Dizinin ardından Meltem Cumbul ve Şener Şen'le beraber Gönül Yarası adlı sinema filminde oynadı. 2005'de ise Hırsız Polis isimli dizide Çınar karakterini canlandırdı. Bu dizi ile 33. Altın Kelebek En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2006-2008 arasında Devin Özgür Çınar ile birlikte Melih Cevdet Anday’ın eseri olan Mikado’nun Çöpleri isimli oyunu tiyatroda sahneledi. 2011 yapımı Labirent filminde bir kez daha Meltem Cumbul’la çalışan Esen, bu filmdeki rolüyle 17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri töreninde Ayhan Işık Özel Ödülü’nü almıştır. Aynı zamanda bu rolüyle Uluslararası Madrid Film Festivali Yabancı Dilde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmiştir.

müslüm filmi timuçin esen kimdir kaç yaşında

Senin Hikayen adlı romantik komedi filminde başrolü Selma Ergeç’le paylaştı. Gönül İşleri ve Bodrum Masalı dizilerinin ardından 2017 yılında gösterime giren Martıların Efendisi filminde de Mehmet Günsür ve Nejat İşler gibi kendi döneminin iyi oyuncularıyla kamera karşısına geçti. Timuçin Esen son olarak 2017 Müslüm filminde, unutulmaz arabeskçi Müslüm Gürses’i canlandırmıştır.

Ayrıca sanatçının 2011 yılında çıkardığı ‘Mayhoş’ adında bir albümü vardır. Esen, Galip Derviş isimli dizinin jenerik müziğini seslendirmiştir. Şimdilerde Show TV’de yayınlanan Gülperi adlı dizide, Nurgül Yeşilçay ile birlikte başrolü paylaşan Timuçin Esen, dizide Gaziantep'te doğmuş büyümüş başarılı orta yaşta bir avukat olan Kadir Aydın karakterine hayat veriyor. Ayda isimli bir kızı olan Timuçin Esen 1.89 metre boyunda, 76 kilo ve Aslan burcudur.

Yorumlar