İyi bir yaşamın 13 altın kuralı!

...



İyi ve sağlıklı bir yaşam hayal değil! Unutmayın, bunu gerçekleştirmek sizin elinizde. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu sağlıklı bir yaşama açılan kapıda size hayat kurtaran öneriler sunuyor. Bunları yapın yaşama sıkıca tutunun!
15 1


1. Haftada 1100 kalori yakın!

Duke Üniversitesi’ndeki bilim insanları, haftada 1100 kalori yakacak kadar egzersiz yaparak, damar tıkanmasına ve hipertansiyona yol açan karın bölgesindeki yağ birikmesine engel olunabileceğini belirtiyor.
15 2


2. Yılda bir diyabet tahlili yaptırın!

Tip 2 diyabet, damar duvarının esnekliğini bozuyor, kanda pıhtılaşmayı artırıyor ve damar iç yüzeyindeki hücre hasarını kolaylaştırıyor. Amerikan Diyabet Derneği, kalp sağlığı için açlık kan şekerinin 100 mg/dl’nin altında olmasına dikkat çekiyor. Şikâyeti olmasa bile yirmi yaşın üzerindekilerin yılda bir diyabet testi yaptırmasını öneriyorlar.
15 3


3. 250 gram magnezyum şart!

Fransız bilim adamları, kanlarında yüksek düzeyde magnezyum bulunan erkeklerin, düşük olanlara kıyasla herhangi bir sebepten ölme risklerinin yüzde 40 daha düşük olduğunu bilgisini verdiler. Bu nedenle günlük öğününüze 250 miligramlık bir magnezyum hapı eklemenizde fayda var.
15 4