Mutlu olmak için ne yapılabilir?

Bir insanın mutluluğu çok önemlidir. Mutlu insan işini severek yapar, mutluluk dünyanın en büyük hazinelerinden bile daha kıymetlidir!

Mutlu olmak için ne yapılabilir?

 

İlk olarak bu bahsettiğimiz şey ne çok pahalı ne de çok uzakta...

''Para yoksa mutlulukta yoktur'' klişesini bir kenara atın ve sizin için derlediğimiz yazımıza bir göz atarak sizde mutluluktan payınızı alabilirsiniz.

Arkadaş, eş, dost, hatıralar... Hayattaki en güzel şeylerdir bunlar aynı zamanda bir insanı ayakta tutan bu şeyler bedava! En yakın dostunuzu veya ailenizi parayla satın alamazsınız, onlar sizi her anınızda yanınızda olan ve olacak olan sahip olduğunuz en değerli insanlardır. Dolayısıyla mutluluğu dışarda değil en yakın çevrenizde arayın yani o kadar uzaklara gitmenize de emin olun ki gerek yok.

mutlu olmak için yapmanız gerekenler

Olmazsa olmazlar listesinin başını çeken ilk madde hayatta olmaktır! Yaşam bizlere bahşedilen bir nimettir. Herşeyden önce yaşadığımızın farkında olup üstümüzdeki kötü enerjiyi ve bıkkınlığı bir kenara atmalıyız. Bunun yanında her yönüyle, her zaman arkanızda olacanı bildiğiniz bir ailedir. Aile bir ağacın gövdesidir. Güven ise ağacın damarlarıdır...Tabi her ne kadar biraz şans işine girse de aşk yaşamı naifleştiren, aptallaştıran, mide de ki o küçük kelebeklerin uçmasını sağlayan şeylerden biridir.

mutlu olmak için ne yapılmalıdır

Herkese bu aşk piyangosu vurmuyor olabilir ama yinede umudu kaybetmemek lazım... Mizah ve kahkaha her zaman hayatınızda olsun çünkü hayat somutmakla geçmez! Etrafınızda mizah yapabileceğiniz arkadaşlarınız ve çevrenizle daha yaşanır kılar ve çabuk geçer...

Yaşamda ne kadar çalışırsanız çalışın her zaman durup düşünmek için ve nefes almak için bir zamanınız olsun. 'Hayat ne çok çalışmakla geçer ne de kendinizden verdiğiniz ödünle', işte o yüzden bir gün arkanıza baktığınızda keşke dememek için arada bir nefes alın kendinize ve çevrenize vakit ayırın.

 

 

 

 

 

Yorumlar