Mutlu olmak için nelere ihtiyacımız var mutluluğun kuralı ne?

Mutluluğun sırrı ne? Mutlu olmak isteyenle basit kurallara uyarak bunu gerçekleştirebilirler. İşte sizlere mutlu olamak için ne yapılmalı sorusuna yanıt...

Mutlu olmak için nelere ihtiyacımız var mutluluğun kuralı ne?

Her insan daha fazla mutlu olmak ister. Ne kadar gerçekçi olur bilemeyiz ama mutluluk herkesin ortak dileğidir diye düşünüyorum. Bu biraz da sizi nelerin mutlu ettiğine bağlı sanırım. Mutluluk size hazır bir şekilde gelmez, sizin kendi çabalarınızdan doğar. Kendimizi mutsuz durgun hissediyorsak, öncelikle bu durumu kabullenelim. Yaşam koçları, psikologlar hepsi ortak olarak aynı fikirde birleşiyorlar. 'Mutluluğu aramayın, mutluluğu yaratın.'


PARAYI FAZLA ÖNEMSİYORSANIZ...

Mutluluğa giden yoldaki ikinci önemli adım, paraya gereğinden fazla değer vermemek. Paranın sadece gerekli ihtiyaçların sağlanması için var olduğunu, bunun ötesinde insanın mutlu olmasında bir etkisi olmadığını belirten bilim adamları, maddiyata fazla değer vermemeyi mutluluk yolunun ikinci önemli adımı olarak gösterdi.

HEDEFLER BELİRLE

Bu yolun 3'üncü adımı ise kişinin kendine ulaşamayacağı hedefler belirlemekten vazgeçmesi olarak gösterildi. Kendine daha ulaşılabilir hedefler belirleyen insanlar daha mutlu oluyor.

KENDİNİZİ BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN

Zekanın da mutluluk üzerinde etkili olmadığını belirten uzmanlar, "Mutlu olmak için kendi zihinsel kapasitenizi başkalarınınkiyle kıyaslamayı bırakın" diyor.

KENDİNİZİ DÜŞÜNÜN 

Sekizinci adım, başkalarını düşünmek... Bilim adamlarının çalışması, başkalarını düşünen, onlar için çabalayan insanların hayattan daha büyük zevk aldığını ortaya koydu.

ANI YAŞAYIN

Anı yaşamak mutlu olamk için oldukça önemli bir kural. Bir yemek yereken sadece yemeğe odaklanıp onun tadını almaya çalışmak, köpek severken sadece onu sevdiğimizi hissetirmek, bir insanla konuşurken kafamızda endişe taşımamak... Anda kalmak bizi daha mutlu eder ve o anın mutlu geçmesini sağlar. Anın dışına çıkıp negatif düşüncelerin kafamızda olmasına izin vermemeliyiz.

Yorumlar