Mutlu ve sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenler nelerdir 5 can alıcı öneri!

Hepimiz sağlıklı ve mutlu bir hayatın hayalini kuruyoruz ancak durum işleyişe geçince değişmeye başlıyor. Bugün mutlu ve sağlıklı olmanın sırrını paylaştık!

Mutlu ve sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenler nelerdir 5 can alıcı öneri!

Sağlıklı bir hayatı devam ettirebilmek için yaptığımız işten, tükettiğimiz besinleriin bilincinde ve keyif alarak devam ettirmemiz gerekiyor. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam için kesinlikle mutlu olmanız gerekmektedir. Zira ikisinden biri olmadan diğerinin olması ne yazık ki mümkün değil! Bu noktada hyata sıkı tutunmak, mutlu olmak ve sağlıklı olmak için yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz...

GİYİM VE RENKLER PSİKOLOJİNİZİ YANSITIYOR!

Ruh haliniz her zaman bir şekilde sizin dış görünümüze de yansır. Her ne kadar makyaj bazı şeyleri kapatmak için mükemmel bir çözüm yolu olsa da o gün veya o dönem için tercih ettiğiniz kıyafetin renginden çevenizdeki insanlar tarafından durumunuz anlaşılabilir. Bu noktada her zaman cıvıl cıvıl olmaya gayret edin! Ruh haliniz ne kadar kötü durumda olsa bile bir yerden sonra renklerin gücü sizi o durumdan kurtaracaktır. 

RENGARENK MEYVELER VE SEBZELER HAYATINIZIN BİR PARÇASI OLSUN!

Her mevsimin kendine özgü olan meyve ve sebzeler hayatınızın bir parçası olsun! Gün içerisinde tükettiğiniz öğünlerde sebzelerden mutlaka yararlanmalı aynı zamanda öğün aranızda mevsimine göre meyve tüketimlerinizi yapmanız gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka bu gökkuşağı besinlerini tüketmeye özen göstermelisiniz. 

SIVI TÜKETİMLERİNİZİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN!

Günlük yaşamda gerek gıdalarda gerek yaşamın devamlılığı için günlük tüketmek zorunda olduğumuz suyu alışkanlık haline getirmeye özen gösterin. İkisinden birin azalttığınızda bu durum sağlığınıza yansır ve sağlıklı beslenme düzeninizin bir parçası eksik kalmış olur. 

KAS GÜCÜ ÖNEMLİ!

Gün içerisinde iş veya okul koşturmanız vücudunuzun ihtiyacı olan sporu karşılamamaktadır. Bu yüzden iş ve okul hayatınızın dışında kendinize boş olan zamanlarınızdan bir kaç saat ayırarak kas gücünüzü arttıracak spor aktivitelerinde bulunun. Sırt, kalça ve bel kaslarınızı güçlendirecek hareketlere ağırlık vermeyi unutmayın

TEK BİR GÜLÜMSEMEYLE HAYATINI DEĞİŞTİR!

Gülümsemenin bulaşıcı bir hastalık olduğunu biliyor muydun? Sen gülersen etrafındakilere de bu geçmeye başlar. Mesela her gün işyerinde veya okuldaki sürekli olarak suratsız olan bir arkadaşına gülümseyerek selam ver bu süreç en fazla 3 günden sonra sana gülümseyerek cevap verecektir. Aynı zamanda kişide alışkanlık yapan gülümsemek hep senin günlük motivasyonunu yükseltmeye hem de hayattan zevk almaya başlamana yardımcı olacaktır. 

Yorumlar