Muz kabuğunun faydaları nelerdir muz kabuğunu yerseniz...

Muz kabuğunun faydaları nelerdir?Görme kalitesinde azalma ve renklerde solgunlaşma yaşıyorsanız dikkat! Bu hastalığa sahip olabilirsiniz!

Muz kabuğunun faydaları nelerdir muz kabuğunu yerseniz...

Sebzeler ve meyveler insan sağlığı açısından nasıl önem taşıyorsa, sebze ve meyvelerin kabukları da aynı derece de önem taşıyor. Bu kabukların faydalarını yeteri kadar bilseydik asla çöpe atmazdık. Bazı kabuklar yenilebilirken bazıları direkt çöpe atılmaktadır. Bu yazımızda asla çöpe atmamanız gereken insan sağlığı açısından çok büyük bir önem taşıyan muz kabuğunun faydalarından bahsedeceğiz. İşte muz kabuğunun faydaları...

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR 

Muz kabuğu günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar.B6 vitamini yemeğin enerjiye dönüşmesini sağlar.Bu sayede yediğiniz yemekler enerjiye dönüşür ve kilo vermenize yardımcı olur.

muz kabuğu

SARI NOKTA VE KATARAKT HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR

Göz sağlığı faydası için akla gelen ilk besin kuşkusuz havuçtur.Muz kabuğu da havuç gibi A vitamini açısından zengin bir besindir.A vitamininin yanı sıra muz kabuğu ayrıca lütein açısından da zengindir.Bu özelliği ile muz kabuğu yemek sarı nokta hastalığı ve katarakt gibi göz hastalıklarına karşı gözleri korur.

KALP KRİZİNİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR 

Kalp sağlığı için zengin potasyum içeren muzun kabukları da aynı işlevi görür.
Potasyum kalp krizine karşı koruyucu etkiye sahiptir, kalp atış ritmini, elektrolit ve sıvı dengesini düzenler.kalp kriziMUZ KABUĞU YENİLEBİLİR GIDA MADDESİDİR

Muz kabuğu yenilebilir bir gıda maddesidir.Fakat tek zararlı yönü muz kabuğu üzerinde olması muhtemel tarım ve böcek ilaçlarıdır.Muz kabuğunu yeterince iyi yıkarsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.Her ne kadar muzun kendisi kadar lezzetli olmasa da muz kabuğu yenilebilir özelliğe sahiptir.

MUTLULUK ARTTIRICI ETKİSİ VARDIR

Muz ve muz kabuğu mutluluğu artıran bir çeşit amino asit olan triptofan açısından zengindir.Muz kabukları ayrıca bol miktarda serotonin içerir.mutlulukANTİOKSİDAN ETKİSİ VARDIR 

Sağlıklı bir beslenmenin temelini oluşturan öğelerden birisi olan antioksidan kansere sebep olan serbest radikaller ile mücadeleye yardımcı olur.Beslenme alışkanlığınıza daha çok antioksidan eklemek istiyorsanız muz kabuğunu mutlaka tercih etmelisiniz.

Yorumlar