Naşi armudu nedir vücuda sağladığı 4 faydaya inanamayacaksınız!

Sağlıklı bir hayat için önerilen meyveler kategorisinin yeni vazgeçilmezi olan ve nadir bilinen naşi armudunun faydaları aynı zamanda mucize yaratıyor!

Naşi armudu nedir vücuda sağladığı 4 faydaya inanamayacaksınız!

Tükettiğimiz bir çok meyveye oranla diyet listelerinin vazgeçilmez meyvesi olmaya hazırlanan ve nadir olarak bilinen 'Naşi armudu'nun faydaları saymakla bitmiyor. Sadece diyette değiş vücudun çeşitli yerlerine oldukça fayda sağlayan bu meyve sağlık için gerekli olan mikro besin maddelerini bulundurmaktadır. Japonya ve Çin'in ana vatanı olan bu meyve görünüşünün yuvarlak olması nedeni ile elmayı andırıyor. 

Orta irilikte avuç içi kadar olan bu armudun üzerinde sarı benekleri bulunmaktadır. Normal armuta ve elmaya nazaran çok fazla sulu olmakla beraber soğuk havalara karşı da oldukça dayanılkı bir meyvedir. Uzun süre dayanıklılığını bırakmayan bu meyve sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için önerilen meyveler kategorisine girmektedir. İşte Naşi armudunun faydaları..

EN BELİRGİN FAYDALARI...

Naşi armudunun en önemli özelliği düşük kalorili olmasıdır. Kemik, kan ve kadriyovasküler yani sağlık için gerekli olan tüm mikro besin maddelerini içeren bu meyve, sindirim sistemindeki atıkların hızlıca atılmasına yardımcı oluyor. Yapılan bir araştırmada naşi armudu, lif bakımından zengin olduğu için kalp hastalığı, hipertansiyon ve metabolik sendrom riskini düşürmeyi sağlıyor. Aynı zamanda ilerleyen yaşlarda oluşan göz tansiyonunu engelleyerek, görme bozuklukluğu riskini azaltıyor. Naşi armudu, aşırı miktarda hidroksisinnamik asit ve kuersetin antioksidanları barındırdığından mide kanseri ve akciğer kanserini önlemeye yardımcı olur.

Yorumlar