Nemlendirici nasıl sürülür herkesi yaptığı 2 büyük hata!

Nemlendirici nasıl sürülür sorusunun yanıtı ilk bakışta basit gibi görünse de uzmanlara göre tüm kadınları yaptığı 2 büyük hata var.

Nemlendirici nasıl sürülür herkesi yaptığı 2 büyük hata!

Sabah yüzüne nemlendirici sürmeden evden çıkanımız yok sanırım. Peki nemlendirici sürerken hepimizin büyük hatalar yaptığını biliyor musunuz? Cilt bakımı uzmanı Sunday Riley, nemlendirici kullanımında yaygın hatalar olduğu kanısında. 

Bunlardan birinci gün içinde nemlendiriciyi tekrarlamamamız. Hepimiz sabah duştan sonra sürdüğümüz nemlendiricinin yeterli olduğunu sanıyoruz. Ama Riley'e göre bu büyük bir yanlış. Çünkü gün içinde cilt nemlendiricinin yenilenmesine ihtiyaç duyuyor. Riley'e göre nemlendirmenin gün boyunca düzenli tekrarlanması gerekiyor. 

İkinci büyük hata ise nemlendiriciyi sürme şeklimiz ve miktarı. 'Nemlendirici sürerken cimrilik' etmeyin diyen Riley'e göre cildin ihtiyaç duyduğu miktarda nemlendirici kullanmanın önemli olduğu fikrinde. Öte yandan nemlendirici sürerken çok nazik davranmanız gerekiyor. Hızlı ve bastırarak uygulanan nemlendirme ciltteki intihaplanmayı arttırıyor ve yayılmasına neden oluyor. Nemlendirici bende sivilce yapıyor diyorsanız bunun nedeni nemlendiriciyi sürüş şekliniz olabilir. 

SABAHLARI NEMLENDİRMEYİ ATLAMAYIN

Cilt bakımı uzmanları Elena Elraie ve Inna Orlova, sabahları nemlendirmenin “epidermisi beslemek” için çok önemli olduğunu konusunda hemfikirler. Yazın daha hafif kışın ise daha kalın bir nemlendirmenin şart olduğunu söyleyen cilt uzmanları, cilt bakımı rutininize antioksidanları da mutlaka ekleyin diyorlar. 

Yorumlar