Nemlendirici nasıl yapılır hem ekonomik hem pratik!

Nemlendirici nasıl yapılır? Artık nemlendiricilerinize para vermeyeceksiniz. Kendi nemlendiricinizi evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi!

Nemlendirici nasıl yapılır hem ekonomik hem pratik!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için harika bir haberimiz var. Dışarıda tonlarca para harcayıp aldığınız nemlendirici kremlerini evde yapmanın yöntemini açıklıyoruz. Bu yöntem sayesinde artık nemlendiricilerinizi dışarıdan almaya gerek duymayacaksınız. Pratik ve ekonomik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek bir nokta bulunuyor. Cildinizin alerjik reaksiyon gösterdiği içeriklerden kaçınmak. Bu nokta çok büyük önem taşıyor. Her cilt tipine uygun krem tarifini uygulayıp, daha sonra içeriği cilt tipinize ve cildinizin tepkisine göre içerikte ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Uyguladığınız kremi önce yüzünüzün küçük bir noktasında deneyin. Eğer cildiniz alerjik bir reaksiyon göstermiyorsa yani, kızarıklık kaşıntı gibi belirtiler yoksa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 çorba kaşığı shea yağı,2-3 çorba kaşığı hindistancevizi yağı,2-3 damla esansiyel yağ (kayısı, lavanta, portakal çiçeği, gül, tatlı badem),1 ampül E vitamin

YAPILIŞI: 

Eğer shea ve hindistancevizi yağlarınız katı kıvamdaysa, çok fazla ısıtmadan yalnızca kıvam almalarını sağlayacak biçimde benmari usulü eritin. Bu iki yağı homojen biçimde karıştırın. Karışımın içerisine esansiyel yağdan birkaç damla damlatın. Sonrasında E vitamini ampulünü de kırarak kremin içerisine ekleyin. Kremi koyu renkli bir cam kavanozda ya da güneş görmeyen bir alanda cam kavanozda saklayabilirsiniz. Shea yağı ve hindistancevizi yağı oda sıcaklığında katı halde bulunan yağlardan oldukları için önce sıvı halde bulunan kreminiz daha sonra katılaşarak krem kıvamını alacaktır. Eğer bundan daha katı kıvamlı bir krem elde etmek isterseniz doğal balmumu kullanmalısınız. Aktarlarda bulabileceğiniz balmumunu rendeleyerek benmari usulü erittiğiniz yağların içerisine 1 çorba kaşığı kadar karıştırırsanız kreminizin kıvamı daha yoğun olacaktır.

Yorumlar