'Nerede bu evlenilecek adamlar?'

35'inizi devirdiyseniz, iyi bir eş bulmak için gelin çiçeği kapmak ya da Telli Baba'ya çaput bağlamak gibi geleneksel yöntemler yerine daha 'orijinal' formüllere ihtiyacınız var demektir.

'Nerede bu evlenilecek adamlar?'

Hürriyet gazetesinden Savaş Özbey'in yaptığı tespitlere göre, kadınlar için 'ideal koca'yı bulmaya yarayan birkaç önemli formül var:

Sahibinden az kullanılmış erkekler

35’inizi devirdiyseniz ilk turu kaçırdığınızı siz de biliyorsunuz. Sizin için belki de en iyisi evlenip boşanmış, çocuğunu yapmış genç baba modeli. Anlatılana göre şu anda gidilebilecek tek bir yer var: Pazar 11.00 seansı, Şirinler. Ne kadar dul/boşanmış baba varsa çocuklarıyla beraber bu seanstaymış.

Çalışan meşgul Yuppy'ler

Akşam 21.00’dan sonra rezidans ve loft apartmanların bol bulunduğu Levent ve Fulya gibi semtlerdeki Real gibi büyük süpermarketlere gideceksiniz. Arkadaşımdan aynen aktarıyorum: “Ayyyy çooook tatlılar! İş çıkışı geliyorlar gecenin o saatinde hala hepsi takım elbiseli. Alelacele süpermarket sepetine bir şeyler dolduruyorlar. Etrafla pek ilgili değiller, zaten sürekli telefon kulaklığından toplantı halindeler. Son derece kibarlar, kasa kuyruğunda derhal yol veriyorlar. En iyi tanışma yöntemi yanlışlıkla arabaları tokuşturmak...” Tokuşturun bakalım!

Organik damatlar

Nasuh Mahruki tiplemesi kadınlar için hala çekici ama NTV’nin survivor’ı Serdar Kılıç gibi daha yeni modelleri. Her türlü iklimde ‘aç ya da açıkta’ kalmama garanti belgesiyle birlikte veriliyor. En doğru adres mi? Günübirlik trekking turları.

Sakin ev adamı modeli

Tanışılması en kolay grup: Bir köpek alınır ve akşam 19.30 gibi Kalamış, Maçka ya da bebek parkına çıkılır. Gerisini hayvanlar hallediyor zaten: “Adı ne?” ya da “Sizinki kaç yaşında?”... Eve kapağı bir attınız mı, ilk iş köpeklerin ikisini de damadın memleketindeki dededen kalma çiftliğe yatılı naşlamak ve köpeklerden boşalan sahaya bir kedi vakuruyla kurulmak olacak.

Dar masada kısa paslaşmalar

Yok şöyle daha alternatif, tasarıma, modaya yatkın, yazıdan çiziden anlayan biri olsun diyorsunuz. Olur, o da var ama onları ne Maçka’da köpek gezdirirken ne de gece süpermarkette haldır haldır alışveriş ederken bulamazsınız. Herhangi bir saat de veremiyoruz çünkü öyle düzenli yaşamıyorlar. Fakat pazar günleri Cihangir’in küçük masaları onlarla dolu. Sıkı sıkı takip edin ve başını dergiden/gazeteden/Ipad’den kaldırdığı anda küllüğünü/tuzunu/peçetesini isteyin. Mümkünse düşürün. Yerinden fırlamazsa hiç uğraşmayın, öbür tarafınızdaki masaya konsantre olun. Gayler iyi ev arkadaşları olabilir ama bu onlarla evleneceğiniz manasına gelmez.

Kendin pişir kendin ye

İdeal koca için kadınların başvurduğu en sağlamcı yöntemlerden biri de ağacı yaşken eğmek. Formülü basit: Eli-yüzü düzgün, 24-25’lik bir çıtır bulursun, kafana göre yetiştirirsin. Düzenli ve teklemeyen cinsellik garanti ama yetiştirip yetiştirip kuşları başkasına kaptırmak da var. Sevgili Selma, durmak yok yola devam. İnanıyorum ki bir dahaki sefere yeneceksin bu makus talihi...
 

Yorumlar