Nişastasız sütlaç tarifi nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları

Nişastasız sütlaç nasıl yapılır? Nişastasız sütlacın tarifi ve malzemeleri nelerdir? Tatlı tariflerimiz arasından nişastasız sütlacı sizin için hazırladık!

Nişastasız sütlaç tarifi nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları

Nişastasız sütlaç nasıl yapılır? Nişastasız sütlaç malzemeleri neler? Elmaelma.com olarak tatlı tariflerimiz arasından 'Nişastasız sütlaç' tarifini sizler için seçtik. Sizde tatlı tarifleriniz arasında sizin için seçtiğimiz tarifi sizde yapımı oldukça tarifi deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

1 litre günlük süt 
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı kırık pirinç
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz tarçın

Yapılış aşaması; Bir tencerenin içerisine pirinç ve suyu alın. En kısık ateşte pirinçler güzelce yumuşayana kadar pişirin. Ardından hafif ılınması için ocaktan alın. Ilıdıktan sonra ocağın üzerine yeniden alın ve sütü azar azar ilave ederek karıştırarak pişirmeye başlayın.
Karıştırarak işleme devam edin ve süt kaynamaya başladığında içine toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Şeker içinde güzelce eriyip sütlacın kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve kaselere pay edin. Oda sıcaklığında katılaşana kadar bir süre bekletin. Ardından buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yorumlar