Nutellalı pizza nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Enfes pizza hamuru ile Nutellayı birleştiriyoruz ve hazzın doruk noktalarına ulaşıyoruz! İşte nutellalı pizza tarifi...

Nutellalı pizza nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı krizleri için yepyeni bir tarif denemeye ne dersiniz? Pizza ile ilgili bildiğiniz herşeyi unutun, sizi mutluluğun doruklarına çıkaracak kadar lezzetli bir tarifimiz var! Çikolata pizza! Çıtır çıtır pizza hamurunun üzerinde nutella ve beyaz çikolata ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz! İşte çikolatalı pizza için gerekli malzemeler ve püf noktaları! Mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER

1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1/2 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

200 gram nutella
200 gram kuvertür beyaz çikolata

PÜF NOKTASI

Fırının önceden yüksek ısıda ısıtılmış olmasına dikkat edin.Çıtır çıtır kızaran bir pizza hamuru istiyorsanız hamurunda toz şeker kullanmayın.

NASIL YAPILIR?

Pizza hamurunu hazırlamak için; kuru mayayı ılık suyla karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin. Elenmiş un ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı ve süt eklediğiniz sıvı maya karışımını unun orta kısmına ekledikten sonra tüm malzemeyi hamur toparlanana kadar yoğurun.
Tek bir beze haline gelen pizza hamurunu, üzerini hafif nemli bir pamuklu bezle örttükten sonra oda ısısında mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Oda ısısında mayalanan hamuru daha kolay bir şekilde açılması ve gevrek olması için; streç film ile sarıp, buzdolabında en az 30 dakika daha bekletin. Yaklaşık 30 cm. çapında çıtır çıtır kızaran, gevrek bir pizza tabanı elde etmek için beklettiğiniz hamuru yağlı kağıt ya da unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir oklava yardımıyla açın.

Hamurun alt ve üst kısmının eşit derecede pişmesi için açtığınız hamuru, delikli bir pizza tabanı ya da yağlı kağıt üzerine alın ve fırın ızgarasının üzerine yerleştirin. Delikli bir pizza tabanınız yoksa fırın tepsisi kullanmayın. Yağlı kağıt ile birlikte direkt olarak ızgara teli üzerine yerleştirin. Bu şekilde alttan ve üstten eşit ısıda pişecektir. Çok fazla kabarmaması için bir çatal yardımıyla üzerine küçük delikler açın. İnce hamur pizzayı önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Bu sırada bir tencerede bulunan kaynayan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz ayrı bir kapta kuvertür beyaz çikolatayı, alttan üste doğru karıştırarak eritin.

Fırından çıkan sıcak pizzayı soğuması için dinlendirdikten sonra üzerini nutella ya da arzu ettiğiniz bir çikolata ezmesiyle kaplayın. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı küçükten büyüğe giden halkalar halinde nutellalı pizza üzerine gezdirin. Bir kürdan yardımıyla beyaz çikolatayı dalga dalga dağıtıp pizzaya son şeklini verin. Yanında çilek dilimleri ile servis edin.

Yorumlar