Ödem atmaya yardımcı olan bitki çayları nelerdir ödem neden olur nasıl atılır?

Vücudunuzun zaman zaman şiştiğini hissedersiniz. Bunun nedeni ödemden kaynaklanmaktadır. Vücudunuzun sıvı birikmesi sonucunda ödem oluşur. Ödem nasıl atılır?

Ödem atmaya yardımcı olan bitki çayları nelerdir ödem neden olur nasıl atılır?

Genellikle bacaklarda, ellerde, ayak bileklerde olan ödem vücutta sıvı birikmesi sonucunda oluşmaktadır. Zaman zaman hepimizde görülen bu sorunla nasıl baş edebiliriz? Sıklıkla sorulan bu sorunun yanıtını elmaelma.com okurları için derledik. Ancak hayatınızdaki bir takım alışkanlıklarınızın önüne geçmelisiniz. Mesla tuz vücudunuzda ödem oluşmasına yardımcı olan bir numaralı etkendir. Tuzu hayatınızda olabildiğince azaltmaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde ödem vücudunuzun öteki bölgelerinede yayılmasına neden olacaktır. 

Ödemi hayatınızdan çıkartmak tabikide mümkündür. Ödeme neden olabilecek alışkanlıklarınızı en aza indirgedikten sonra sizler için hazırladığımız çayları tüketerek bu küçük probleminizi hayatınızdan çıkarabilirsiniz. 

ELMA LİMON ÇAYI

Diyet ve sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez üçlüsü olan limon, elma ve tarçın çayı hem yağ yakımını hemde ödemden kurtulmada oldukça etkilidir. 

Malzemeler: 1 limon, 1 tarçın çubuğu, 1 adet elma, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 litre su

Hazırlanışı: Elma ve limonu 4 parçaya bölün ve bir kabın içerisine koyun. Sonrasında içerisine tarçını ve karabiberi ekleyerek 1 litre suyun içerisinde kaynatın.

NANE VE IHLAMUR ÇAYI

Metabolizmayı hızlandırmada ve grip gibi hastalıklarda bir numaralı tercih olan nane ve ıhlamur çayı aynı zamanda vücuttan ödem atmada oldukça etkili bir çözüm yoludur. 

Malzemeler: Yarım demet maydanoz, yarım demet taze nane, 1 limon, taze ıhlamur, 1litre su

Hazırlanışı; Maydanoz, taze nane, limon ve ıhlamur suya koyun ve kaynatın. Karışımı süzerek bir kabın içerisine alın. Sabah aç karnına 1 bardak tüketebilirsiniz

Yorumlar