Ofis çalışanlarını zayıflatan 'Masabaşı Diyeti' listesi ve kuralları

Ofis çalışanları kilo almamak için nasıl beslenmeli, ofis çalışanları nasıl zayıflar? Ofis çalışanları için ünlü diyetisyen Susie Burrell'in Masa Diyeti listesi

Ofis çalışanlarını zayıflatan 'Masabaşı Diyeti' listesi ve kuralları

Masabaşı Diyeti'ni hiç duydunuz mu? Avustralyalı ünlü diyetisyen Susie Burrell'in geliştiğini Masabaşı Diyeti 9-6 mesai düzenine sahip ofis çalışanları için sağlıklı kalma ve kilo verme imkanı sağlıyor. Kabul edelim! Ofis çalışanları için diyet yapmak yıpratıcı ve zor. Devamlılık ise çoğunlukla mümkün olmuyor. Ancak Susie Burrell'in önerdiği Masabaşı Diyeti ile sağlıklı kalıp fazlalıklarınızdan da kurtulabilirsiniz. 

Masabaşı Diyeti'ni uygulamak istiyorsanız ilk yapmanız gereken kilo kontrolü için elverişli bir ortam yaratmak ve çevrenizdeki insanların da iyi niyetlilerle dolu olmasını sağlamak. Yani diyet listesine başlamadan önce ilk iş diyet karşıtı ofis arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymalı, ardından da ofis düzeninizi yeni diyetinize uygun hale getirmelisiniz. Ofisi diyete uygun hale getirirken ilk yapmanız gereken ise yüksek kalorili ve karbonhidrat ağırlıklı yiyecekleri ofis dolaplarınızdan ve masanızdan atmanız. Bunların yerine proteinden zengin besinlere ofis hayatınızda yer açın. Mesela havuç çubukları, yoğurt, çok pişmiş yumurta, humus gibi. 

Eğer ofise evden yiyecek götürüyorsanız yeniden ısıtma işlemine dikkat etmenizi öneriyor Susie, çünkü yeniden yeniden ısıtılan yiyeceklerde besin değeri kaybı oluyor ve besinsiz yiyecekler sizi doyurmadığı için atıştırmalıklara daha kolay ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu nedenle taze yapılmış yiyecekleri veya ısıtılmaya ihtiyaç duyulmayan öğünleri tercih edebilirsiniz. Mesela proteinde içeren salatalar, zeytinyağlılar gibi. İlle de ısıtmak zorunda olduklarınız içinde kısa süreli ve çok yüksek ısıya çıkmayacak şekilde ısıtmanızı tavsiye ediliyor. 

PORSİYONLARI YETERLİ AYARLAYIN VE BİLGİSAYAR BAŞINDA YEMEYİN

Ofiste beslenme deyince hepimizin aklına bilgisayar başında bir yandan çalışıp bir yandan da yemek yemek geliyor. Ama bu doyma hissinizi zorlaştıran ve porsiyon kontrolünü engelleyen bir şey. Bu nedenle Masabaşı Diyeti yapacaksanız çalışma alanından uzaklaşın ve sizi doyuracak miktarlarda porsiyonlar seçin. 

Ofiste çayın ve kahvenin yanında bir dilim kek, bir kurabiye gibi şeyleri atıştırmaktan hoşlanıyorsanız ve bunlardan vazgeçmek sizi zorluyorsa çare olarak paketli ürünleri almak yerine kendi yaptığınız keki, kurabiyeyi ofise getirin. 

OFİS BESLEYİCİLERİNDEN UZAK DUR

Masasında sürekli yiyecekler bulunan ve kendi gibi çevresindekilerin de bir şeyler yemesini isteyen ofis arkadaşlarına tavrını net bir şekilde koy. Kendi atıştırma planını oluştur ve ona sadık kalmaya çalış. 

Masa diyeti nedir nasıl yapılır ofis çalışanlarına kilo verdiren yöntem

SAĞLIĞINIZI İŞ YERİNDE GELİŞTİRMENİN 3 ADIMI

Öğle yemeğini ciddiye alın: Kahvaltıdan 4-5 saat sonra iyi dengelenmiş bir yemek tüketmediğimiz zaman, kendimizi düşük kan şekeri düzeylerine karşı savunmasız bırakıp, günün ilerleyen saatlerinde daha fazla yeme isteğiyle karşılaşırsınız.  Bu, basit ve sağlıklı bir öğünün sizi kesmeyeceği anlamına gelir. Ofis ortamında iyi bir öğlen yemeği için saat 1 ila 2 civarında az karbonhidrat, yüksek protein ve sebzeden oluşan bir öğün yemeniz gerekir. 

Daha fazla ayağa kalkın: Genel hareket eksikliğine ek olarak, ofis kilo alımını yönlendiren diğer önemli faktör, oturduğumuz sürenin uzatılmasıdır. Eğer işiniz bir masada uzun süre oturmanızı gerektiriyorsa kendinize hareket molaları oluşturmak zorundasınız demektir. Bu kural kilo problemi olmayanlar için de geçerlidir. Çünkü sürekli oturmak sadece kilo almına neden olan bir şey değil aynı zamanda boyun, kalça ve sırtta uzun vadede hastalık nedenidir. 

Masanızdan uzaklaşın: Sadece ne yediğimizi değil, nasıl yediğiniz de önemli. Ekran karşısında yedikleriniz sizi asla tatmin etmez. Bu nedenle daha fazlasına ihtiyaç duyarsınız. Ayrıca hareketsiz beslenme sağlık açısından da iyi sonuçlar vermez. 

Yorumlar