Ofis makyajında yaptığınız korkunç hatalar

Pek çok çalışan kadın sabah makyajını alelacele yapıyor. Bu acele de makyajda korkunç hatalar yapmanıza neden olabiliyor. İşte o hatalar...

Ofis makyajında yaptığınız korkunç hatalar

Ofis makyajı dendiğinde, işin içine sabah erken kalkmak ve acele girdiğinden, sık sık çoğumuz makyaj hatalarının kurbanı oluyoruz. İşte bu makyaj hatalarına bir son vermek için sana rehber niteliğinde bir yazı hazırladık!

FONDÖTENİ ABARTMAK

Fondöten alırken ten rengimize uygun olanı bulamadığımızda bir açığını veya bir ton koyu rengini alabiliyoruz. Bu minik ton farkı bile hayalet gibi görünmemize veya olduğumuzdan daha bronz görünmemize sebep olabiliyor. Sadece ten renginde değil, cilt tipine uygun fondöten konusunda da bazen yanlışlar yapabiliyoruz. Ofis arkadaşının yeni aldığı fondöten onun cildini inanılmaz canlı ve genç göstermiş olabilir. Ama ya o kuru bir cilt tipine sahip, sense yağlı bir cilt tipine sahipsen? Her şeyden önce kendi cilt tipine uygun ürünler tercih etmelisin. Eğer cildin yağlıysa fondöten uyguladıktan sonra mutlaka pudra uygulamalısın. Böylelikle gereksiz yağlı bir görünümden kurtulmuş olursun. Fondöten sonrası uygulamak için Maybelline New York Master Fix pudra hedefi tam on ikiden vuran bir tercih olacaktır.

KOYU RENK KALEMİ GÖZ PINARLARINA SÜRMEK

Sabahları aceleyle yapılan makyajda karşılaştığımız en büyük hatalardan biri de siyah göz kalemini göz pınarlarına kadar sürmek. Unutma, defileye değil işe gidiyorsun. Abartılı göz makyajlarından uzak durmalısın. Gözü olduğundan çok daha küçük gösteren bu makyaj hatasını yapmaktan kaçınmak için kalem çekmeden önce göz pınarlarına aydınlık bir far sürebilirsin. Maybelline New York 24k Nudes göz farı paletinde de aradığın aydınlık tonlardan bolca var.

FAZLA MAKYAJ SENDROMU

Bazı sabahlar - özellikle erken kalktığımızda- makyaj yaparken daha fazla zaman harcarız. Daha yoğun göz makyajı, biraz da kırmızı ruj derken bir anda parti makyajından farksız bir görünüme bürünebiliriz. Söylediğimizi sakın yanlış anlama. Göz makyajında renkli tonlar kullanıp gününü renklendirmek isterken bir de kırmızı ruj sürmek ofis makyajı için biraz abartılı bir görünüm olabilir. Parti makyajı için tabi ki tercih edebilirsin. Mesela Lâncome Rouge in Love 240 ile Yves Saint Laurent Couture palet tutarlı uygulandığında mükemmel bir ikili olabilir.

ALLIĞI FAZLA KAÇIRMAK

Doğru uygulanan allık ile yüzünü olduğundan çok daha ince gösterebilecekken yüzünün her yerine uyguladığın allık ile suratında tüp patlamış hissiyatı uyandırmak istemeyeceğine eminiz. Bu yüzden allığı sadece, elmacık kemiklerinin gülümsediğinde çıkan en üst bölgelerine uygulamalısın. Günlük makyaj için allık tercihimizi soracak olursan L’Oréal Paris Infaillible Blush Paint allık paletlerine bayılıyoruz.

ABARTILI DUMANLI GÖZ MAKYAJI

İşten çıkıp bir davete gitmediğin sürece dumanlı göz makyajı ofis için biraz abartılı durabilir. Siyah göz makyajı yapmayı çok seviyorum diyorsan da eyeliner ve rimel günlük makyaj için ideal bir tercih olacaktır. Biliyoruz sadece eyeliner sürmek büyük risk fakat Nyx Professional Makeup Epik Inc Eyeliner ile eyeliner sürmek senin için de çocuk oyuncağı olabilir.

KALICI RUJ SÜRMEMEK

Evden çıkmadan önce özenerek sürdüğün rujunu tüm gün tazelemeyi unutanlardan mısın? Bu sorun belki de sürümü kolay bir ruj tercih etmediğinden oluyordur. Çalışırken masadan ayrılıp tuvalette dakikalarca uğraşmanı gerektirmeyecek bir ruj ile bu sorununa çözüm bulabiliriz. Maybelline New York Color Sensational Vivid Matte Likit ruj gün boyu kalıcı yapısı ve kolay sürümü ile ideal bir tercih olacaktır.

UYGUN OLMAYAN KAPATICI

Bilinenin aksine göz altı kapatıcısının cildinden çok da açık tonlarda olması gerekmiyor. Cilt renginden sadece bir ton açık bir göz altı kapatıcısı ile aydınlık bir görünüm elde edebilirsin. Bizim bu aralar favori kapatıcılarımızdan biri Maybelline New York Master Conceal. İncecik yapısı ile çizgilere dolmadan gün boyu yorgunluğunu gizleyecek bir kapatıcı.

MAKYAJ BAZI KULLANMAMAK

Uzun bir ofis gününün ardından evde aynanın karşısına geçtiğinde sabah yaptığın makyajdan eser kalmadığını görüyorsan bir yerlerde bir eksik var demektir. Sana bir sır verelim. Gün boyu kalıcı bir makyaj elde etmenin en önemli püf noktası makyaj altı bazı kullanmak. Eğer hala makyaj rutinine makyaj altı bazını eklemediysen Nyx Professional Makeup Angel Veil ile mutlaka tanışmalısın. Cildi makyaja hazırlamanın yanı sıra canlı ve bir o kadar da sağlıklı görünüme kavuşturuyor.

 

Yorumlar