Ofiste doğru oturma pozisyonu nasıl olmalı Fizyoterapist Zeynep Seyran video ile anlattı

Ofiste doğru oturma pozisyonu nasıl olmalı, ofis çalışanları doğru oturma pozisyonun nasıl bulur sorularının yanıtlarını Fizyoterapist Zeynep Seyran verdi.

Ofiste doğru oturma pozisyonu sabah 9 akşam 6 mesaisi yapan çalışanlar için hayati öneme sahip. Başlarda sadece basit ağrılarla başlayan sürekli ve yanlış pozisyonda oturma deformansyonları bir süre sonra yerini şiddetli eklem ağrılarına, bağ ve doku kayıplarına bırakabilir. Uzun saatler masa başında çalışanlar için oturmanın yarattığı deformansyonu azaltmanın yollarından biri doğru oturma pozisyonun bulmaktan geçiyor. Fizyoterapist Zeynep Seyran, elmaelma.com kameralarına ofiste doğru oturma pozisyonu nasıl olmalı sorusuna görselleriyle yanıt verdi.

OFİSTE DOĞRU OTURMA POZİSYONU NASIL OLMALI: İKİ SEÇENEK VAR!

Ofis çalışanları için doğru oturma pozisyonunu bulmak konusunda iki seçenek var. Zeynep Seyran'a göre her ofis çalışanı iki seçenekten hangisinin daha ideal olduğunu deneyerek bulabilir. Bir diğer yol ise iki seçeneği de gün içinde değiştirerek kullanmaktan geçiyor. 

BEL BOŞLUĞUNU DOLDURMAK ŞART DEĞİL

Ofiste doğru oturma pozisyonunu bulmak isteyenlerin ilk yaptıkları şeyin bel boşluğunu bir yantıkla desteklemek olduğunu söyleyen Zeynep Seyran, bunun çok da gerekli bir şey olmadığını söylüyor. Belin doğal bir kavisi olduğunu ve kavisin doğal şekilde durmaya alıştırılması gerektiğinin de altını çiziyor. 

Ofiste doğru oturma pozisyonu nasıl olmalı Fizyoterapist Zeynep Seyran videolu anlatım

Zeynep Seyran'ın ofiste doğru oturma pozisyonu nasıl bulunur videosunu haberimizdeki playerdan izleyebilirsiniz.

 

 

Yorumlar