Oje lekesi nasıl çıkar kumaştan çıkarmak için saç spreyi sıkın!

Oje lekesi nasıl çıkar? Hemen hemen hepimizin başına bir kere de olsa sağı solu oje lekesi yapıyoruz. Peki bu lekelerden nasıl kurulunabilir? İşte cevabı...

Oje lekesi nasıl çıkar kumaştan çıkarmak için saç spreyi sıkın!

Biz kadınlar kozmetik dünyasının renklerinden asla vazgeçmiyoruz. Bu rengarenk dünyayı oluşturan kozmetiklerden birini de ojeler oluşturmaktadır. Her gün veya 2 günde bir kıyafete göre veya tercih ettiğimiz renklere göre sürdüğümüz ojeler başımıza dert olabiliyor. Hepimizin zaman zaman başımızdan geçen sakarlıklardan biri de sağa sola oje damlamasıdır. Ancak oldukça zor çıkan bu lekeler için pratik yöntemleri elmaelma.com okurları için bir araya getirdik! İşte oje lekesini çıkarmanın pratik yöntemleri...

TAHTAYA DAMLADIYSA..

Eğerki tahtanın üzerine oje döktüyseniz hemen üzerine saç spreyi sıkın daha sonra yaklaşık 20-30 saniye geçtikten sonra üzerini sildikten sonra bu yöntemi bir kaç kere daha uygulamanız yeterli olacaktır.

EĞERKİ BİR KUMAŞIN ÜZERİNE DAMLADIYSA...

Özellikle bir çok lekede bizi zorlayan kumaşa ojeyi damlattıysanız oje çıkarıcılar alternatif seçenekleriniz arasında olabilir. Ancak bu seçenek kumaştan kumaşa göre farklılık gösterebilir. Eğerki oje çıkarıcıdan olumlu bir sonuç elde ettiyseniz hemen arkasından yıkamayı ihmal etmeyin. Aynı şekilde bir başka seçenek olan yöntemlerden biri de saç spreyidir. Saç spreyini tahtada olduğu aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. 

oje lekesi nasıl çıkar

SAÇA BULAŞAN OJEYİ ÇIKARMAK İÇİN...

Eğerki yanlışlıkla ojeyi saçınıza değdirdiyseniz, ki bu genellikle başımıza gelen durumlar arasındadır. Eğerki saçınızda oje henüz kurumadıysa asetonsuz bir temizleyici işinizi görebilir. Ancak oje saçınızda kuruduysa saç kremi veya yağ yardımı ile saçınızdaki oje lekesinden kurtulabilirsiniz.

HALIYA DAMLADIYSA...

En korkulu rüyalardan biri olan ojenin halıya damlaması geri dönülmez bir hata gibi gelsede bu durumlarda yapılacak ilk şey halınızın rengi olacaktır. Eğerki halınızın rengi açık renkliyse asetonsuz bir oje çıkarıcıyı denemek olacaktır. Ancak halınızın rengi eğerki koyu renkse halınızın üzerine ispirto dökebilir veya saç spreyi ile çıkarabilirsiniz.

Yorumlar