Oje nasıl sürülür artık ojeler tırnaklardan taşmayacak

Oje nasıl sürülür? Oje sürmenin taktikleri nelerdir? Ojeyi taşırmadan sürmek için bu taktiklere mutlaka dikkat edin. O zaman mükemmel sonuçlar alacaksınız.

Oje nasıl sürülür artık ojeler tırnaklardan taşmayacak

Ojelerini evde sürmeyi tercih eden hanımlar özellikle koyu renk ojelerde büyük sıkıntı çekiyor. Ojeleri taşırmadan nasıl süreriz? Oje sürmenin taktikleri nelerdir? Ojelerinizi taşırmadan mükemmel tırnaklarınız olsun istiyorsanız, yazımıza bir göz atın deriz.

TIRNAKLARI HAZIRLAYIN

Ojenin tırnaklarında kusursuz görünmesini istiyorsanız öncelikle tırnaklarınızın üst yüzeyini süngerli törpülerle törpülemelisiniz. Bu adım sayesinde hem oje bazı hem de ojeniz tırnağınızda daha pürüzsüz görünecek. Tırnaklarının uçlarını da metal törpü ile törpüleyebilir tarzınıza göre küt veya sivri şekillendirebilirsiniz.

BAZ KULLANIN

Baz ojeler, tırnağınız ile oje arasında duvar görevi görerek ojenin tırnak sağlığını etkilememesini sağlıyor. Oje bazı sürmek ojenin tırnaklarınızda daha uzun süre kalmasına yardımcı olacak. Tırnak bazlarının içindeki minik silikon parçaları ojeniz ve tırnağıniz arasında koruyucu görev görecektir. Böylece ojelerin tırnağınızda uzun süre kalsa dahi ojenizi çıkardıktan sonra tırnaklarınız sararmadan kusursuz görünecektir.

SAKİN OLUN

Oje sürerken en çok dikkat etmeniz gereken nokta: Sakin olmak! Kolay oje sürmek için, ojenizı fırçaya alırken ne çok dolu ne de çok az almalısınız. Yeterli miktarda ojenizi tırnağınızın tam ortasından sürmeye başlayın ve bu noktada "Yine taşıracağım!" düşüncelerini kafanızdan silin. Ne kadar sakin bir şekilde sürerseniz, taşırma ihtimaliniz o kadar az olacak. Toplamda 3 fırça uygulamasında bütün tırnağınıza eşit miktarda oje sürdüğünüze emin olmalısınız.

ORTAM ÇOK ÖNEMLİ

Ojeyi süreceğiniz ortam çok önemlidir. Eğer ojenizi çok sıcak bir yerde sürerseniz ojenin ikinci katını sürmekte zorlanırsınız. Anında kuruyan ve ağdalaşan oje yapış yapış bir kıvama gelir. Sıcakta oje sürmek, ojenin zor kurumasına ve pütürlü görünmesine neden olacaktır. Rüzgarlı bir balkon veya cam kenarında da oje sürmemelisiniz. Oje sürerken mutlaka kuru ve serin bir yerde olmalısınızç

İKİNCİ KAT SÜRÜLMELİ Mİ?

Oje renginin daha opak görünmesini istiyorsanız iki kat oje uygulayabilirsiniz. Özellikle nude tonlarda iki kat sürmenizi öneriyoruz.

Yorumlar