Ölü deri nasıl atılır ciltteki ölü derileri atmak için elma maskesi birebir

Ölü derileri atmak için neler yapılır? Ölü deri atmak için hangi maskeler uygulanabilir? Elma maskesini denediniz mi?

Ölü deri nasıl atılır ciltteki ölü derileri atmak için elma maskesi birebir

Elma maskesi nasıl yapılır? Ölü derileri atmak için neler yapılır? Elma maskesi ne işe yarar gibi sorularınızın cevabının yer aldığı bu içeriğimizde elma maskesinin mucizevi etkisine inanamayacaksınız. Ballı elma maskesi tarifinin yanı sıra nasıl uygulamanız gerektiğine de yer verdik.

ELMA MASKESİ NASIL YAPILIR?

Elma gibi asitli meyveler, cildin en üst katmanında biriken ölü cilt hücrelerini temizleyerek lekelerin, kırışıklıkların görünümünü azaltır ve sivilce sorununu hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca evde hazırlayabileceğiniz elma ve ballı maske ile cilt gözenekleri küçülterek daha pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle birbirinden farklı elma maskesi tariflerini ve bu maskelerin ne işe yarayacağını paylaşacağız.

BALLI ELMA MASKESİ

1 adet yeşil elmayı ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Elmanın kararmaması için bu işlemleri çabuk yapmanız gerekiyor. Kestiğiniz elmanın cilde sürülebilmesi için püre kıvamına getirmeniz lazım. Eğer evde mikser varsa işiniz epey kolay, ancak mikser yoksa rende kullanabilirsiniz. Elma püresini hazırladıktan sonra 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Antioksidan etkili bal cildinizi derinlemesine temizlerken maskeden sonra yumuşamasını sağlar.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra kasenin ağzını streç filmle kapatın ve buzdolabında 10 dakika bekletin. Dolaptan aldıktan sonra maskeniz hazır. Yüzünüze eşit miktarda yayıp ve 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. Elma maskesini ilk kez kullanacaksanız yüzünüzde 7-8 dakika bekletin.

AYDINLATICI ELMA MASKESİ

Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; yarım elma, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı un. Elmayı blendardan geçirin. Bunun üzerine bal ve limon suyunu ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Ardından unu ekleyin. Unu eklemek karışımı koyulaştıracaktır. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve yaklaşık 15 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık suyla durulayın ve nazikçe kurulayın.

KURU CİLTLER İÇİN ELMA MASKESİ

1 çay kaşığı rendelenmiş elmayı kaseye koyun.Üzerine birkaç damla gliserin ekleyin. Düzgün bir karışım elde edebilmek için iyice karıştırın. Tüm yüzünüze uygulayın ve cildin emebilmesi için 20 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Yorumlar