Olumsuz insanlarla nasıl baş edilir sorunlu insanlarla nasıl başa çıkılır iletişim nasıl olmalıdır?

Çevrenizde sürekli olarak modunuzu düşüren ve olumsuz konuşan insanlar var ve bu durum bir süre sonra sizide etkilemeye başladıysa dikkat!

Olumsuz insanlarla nasıl baş edilir sorunlu insanlarla nasıl başa çıkılır iletişim nasıl olmalıdır?

Çok yakın arkadaşınız veya çevrenizde sürekli olarak bir şeylerden yakınan memnuniyetsiz insanlar varsa dikkat! Bu durum bir yerden sonra sizi de etkilemeye başlayabilir. Nasıl mı? ''Körle yatan şaşı kalkar'' dediğimiz şey tamda burada başlıyor. Çevrenizde sürekli depresif birinin olması veya uyumsuz birinin olması demek zamanla sizide kendisine benzetmesi demektir. Bu yazıyı okuyorsanız ve etrafında tam da bahsettiğimiz kişiler varsa dikkat!

İKİLİ İLİŞKİLERİNİZE YÖN VERİN!

Çok yakın arkadaşınızın zor zamanında tabikide yanında olacaksınız. Ancak Bu süreç sürekli olarak devam ediyorsa ve bir noktada sizi yormaya başlıyorsa bu gidişata bir yön vermelisiniz. 

KONUŞMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Eğerki sürekli olarak dinliyorsanız ve asla susmuyor ve modunu değiştirmiyorsa fikrinizi söyleyin karşınızdaki kişinin söylediklerinde neyi doğru buluyorsunuz ya da ne yapmasını öneriyorsanız bunu dile getirmektedn çekinmeyin. Bu şekilde karşınızdaki kişiye hem çözüm sunmuş olacak hemde sürekli olarak dinleyip sıkılmaktan kurtulmuş olacaksınız.

TANSİYONU YÜKSELTMEYİN

İkili ilişkilerinizde sürekli olarak ortak paydada buluşamıyorsanız ve fikirleriniz zıt yönlü ise karşınızdaki kişi ile tartışmaya girip tansiyonu yükseltmek yerine derin bir nefes alın ve sakin bir şekilde konuşun aksi taktirde her türlü ortak noktada zaten buluşamayacaksınız. Bir başkasının neşenizi kaçırmasına asla izin vermeyin

FAZLA VAKİT AYIRMAYIN

Sürekli olarak sizi yoran ve neşenizi kaçıran modunuzu aşağıya çeken arkadaşlarınızla vakit geçirmeyin. Arkadaşlığınızı bozun demiyoruz ama aranıza bir mesafe koymanın vakti geldide geçiyor bile! 

 

Yorumlar