Bacak tıraşı hakkında bilmeniz gerekenler

...



Ağdayla kıyaslandığında etkinliği daha kısa süreli, fakat daha pratik olan tıraşı tercih ediyorsanız, dünyaca ünlü Skintimate ve Schick Quattro for Women güzellik merkezi uzmanlarının önerilerine kulak vermenizde yarar var.

Cilde peeling etkisi yaptığı için özellikle batıkları olan kadınlara tavsiye edilen jilet uygulaması kabusa dönmeden önce dikkat!
7 1

Kuru ciltte mi daha etkili, nemli ciltte mi?

"Kuru cilde jilet uygulaması kıl köklerini kanatabilir. Bunun için en iyi zaman duş sonudur. Buharla birlikte açılan gözenekler ve yumuşayan tüyler sorunsuzca çıkacaktır. Uygulama sonrası bacaklarınızı ılık suyla iyice durulayın."
7 2

Peeling etkisi nasıl oluyor?

"Evet, bacak tıraşı cildinizin üzerindeki ölü hücreleri ve batıkları atar. Fakat bunu tek başına yapamaz ve her gün kesinlikle uygulanmaz. Uygulamadan önce topuk taşını (ponza) hafifçe bacaklarınızda gezdirin. Tıraş uygulamasından sonra mutlaka cilt tipinize uygun bir nemlendirici, daha da güzeli bebe yağı uygulayın."
7 3

Jel mi, krem mi, köpük mü?

"Jeller, köpükten daha etkilidir. Sert kıl kökleriniz varsa köpük kullanmayın. Geller daha yoğun olmasıyla da daha kaygan bir yüzey oluşturur. Kremler de aynı şekilde yoğundur. Hassas, kolay kanayan ve özel bir bakıma ihtiyaç duyan bir cildiniz varsa krem kullanın. Saç kremi de olabilir."
7 4