Örnek iftar menüsü 19 Mayıs 2018 çorbadan tatlıya 4 basit tarif

19 Mayıs 2018 cumartesi için örnek iftar menüsü elmaelma.com'da. Bugünkü iftar yemeklerinde buğdaylı yoğurt çorbası, milföylü et yemeği, buğday salatası ve...

Örnek iftar menüsü 19 Mayıs 2018 çorbadan tatlıya 4 basit tarif

Bugünkü iftar sofranız hafta sonuna yakışır olsun. 19 Mayıs cumartesi günü için elmaelma.com olarak size iftar yemekleri listesinden buğdaylı yoğurt çorbası, milföylü et yemeği, buğday salatası ve kupta kadayıflı muhallebi tarifi hazırladık. İşte bugünkü iftar yemeklerinin tarifleri 

BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Malzemeleri: 1,5 su bardağı buğday, 4 su bardağı su
5 su bardağı su, 1 su bardağı nohut – haşlanmış, tuz, karabiber

Terbiyesi için malzemeler: 2 yemek kaşığı un, 1 kase süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane, pul biber

HAZIRLANIŞI: Buğdayı yıkayın, tencereye alın üzerine 4 su bardağı su ekleyerek haşlayın. Buğdaylar suyunu çekip iyince haşlanınca üzerine 5 su bardağı suyu ve nohutları ekleyip, bir taşım kaynatın.

Terbiyesi için; süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar tıkırdatın.

Üzeri için; tereyağını eritin üzerine pul biber ve kuru naneyi ekleyin.
Çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

MİLFÖY HAMURLU ET YEMEĞİ TARİFİ

Milföy hamurlu et yemeği nasıl yapılır? İşte malzemeler ve hazırlama detayları...

Malzemeler:  1 kg  dana kuşbaşı et, 600-700 gr kültür mantar, 350-400 gr arpacık soğan, 3-4 tane sivribiber, 3-4 diş sarımsak, 3-4 dal taze kekik, 2 yaprak defne yaprağı, 2 yemek kaşığı domates sos, 2 yemek kaşığı tereyağ, zeytinyağ

Yapılışı: Tencereyi iyice kızdıralım. Etleri ve sarımsakları  ekleyelim ve üzerine zeytinyağı gezdirip soteleyelim. Sotelendikten sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, altını kısıp yumuşayana kadar pişirelim.

milföylü et yemeği

Ayrı bir tavada arpacık soğanları tereyağ ile soteleyelim ve bir kaba alalım. Mantarları yapacağımız tavayı iyice kızdıralım ve mantarları ekleyelim Üzerine bir kaşık tereyağı ilave edelim. Fazla karıştırmayalım ki suyunu salmasın. Mantarlar soteledikten sonra biberlerle birlikte pişirelim.

Bütün malzemeleri bir tencerede birleştirelim. Üzerine domates sos ve çok az su ile bir fıkır verelim. İç karışımı soğutalım.

Fırın kaselerine iç harcı bölüştürüp, milföy hamuru ile kapatıp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

BUĞDAY SALATASI TARİFİ

Buğday Salatası Malzemeleri: 1 su bardağı, buğday (önceden ıslatılmış), 5 su bardağı su, 6 adet cherry domates, 1/2 su bardağı kuru meyve, 4 adet salatalık, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu, 1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Buğday Salatası Püf Noktası: Buğdayları bol suda şişip, yumuşayana kadar haşlamanız ve salata yapılacağı için suyunu süzdükten sonra durulayıp, kullanmanız önerilir. Pişirme süresini kısaltmak için buğdayı bir gece önceden suda bekletip, suyunu süzdükten sonra içme suyunda haşlayabilirsiniz.

buğday salatası tarifi

Yapılışı: Tercihen suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı derin bir tencereye alın. İçme suyu ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.

Salata yapacağınız için buğdayın haşlama suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın. Fazla suyunun süzülmesi bir süzgeçte bekletin.

Sap kısımlarını çıkardığınız cherry domatesleri, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeksiz, dolmalık yeşil zeytin ve salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.

Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış buğdayı, derin bir salata kasesine alın. Doğranmış olan salata malzemeleri ile harmanlayın.

Küçük bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salataya ekleyin. Son olarak ince çekilmiş ceviz içini ilave edip, salatayı karıştırın.

Arzuya göre bol suda yıkanmış kıvırcık marul yaprakları ile servis edebileceğiniz salatayı sevdiklerinizle paylaşın.

KADAYIFLI MUHALLEBİ 

Kadayıflı Muhallebi yapmak için gereken malzemeleri ise şöyle:

- 1 litre kadar süt

- 200 gr toz şeker

- 70 gr mısır nişastası

- 100 gr ceviz İçi

- 10 gr vanilya

- Az miktarda rendelenmiş portakal kabuğu

- Kızarmış kadayıf

Yapılışı: Sütü tencereye boşaltıp ateşe koyuyor ve kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyor 2 dakika daha kaynatıyoruz. Mısır Nişastasını da ekleyip muhallebiyi tamamlıyoruz. 

Sonrasında kadayıfları yağda kızartıyoruz. Kadayıfı tereyağında kızartırken parçalanmış cevizi de ekliyoruz. 

Derin bir bardak içine önce kadayıf ardından muhallebiyi koyarak meyvelerle süslediğimizKadayıflı Muhallebi'yi buzdolabında soğuttuktan sonra ikram edebilirsiniz. 

Kadayıflı muhalebi tarifi

 

Yorumlar