Örnek iftar menüsü 20 Mayıs Pazar 2018 çorbadan salataya kadar en pratik yemek menüsü!

20 Mayıs 2018 Pazar günü için iftarda ne yapacağım? diye düşünenler, elmaelma.com okurları için oldukça pratik bir iftar menüsü hazırladık!

Örnek iftar menüsü 20 Mayıs Pazar 2018 çorbadan salataya kadar en pratik yemek menüsü!

Bugünkü iftar sofralarınızda birbirinden güzel ve yapımı oldukça kolay olan birbirinden lezzetli tariflerle elmaelma.com olarak yeniden karşınızdayız! 20 Mayıs Pazar günü hem dinlenmek hemde iftar için lezzetli ve pratik yemeklerle sofranızı donatmak istiyorsanız çorbadan tutun tatlıya kadar sizler için hazırladığımız menüden ilham alabilirsiniz! İşte bugünün iftar yemekleri...

SOĞUK/SICAK AYRAN ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER;

1 su bardağı buğday,

1/2 su bardağı nohut,

500 gram süzme yoğurt,

6 su bardağı su,

1 çay kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı nane,

Servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber,

1/4 demet dereotu

Yapılış aşaması; Çorbanın yapımında kullanacağınız aşurelik buğday ve nohudu, bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda suya basın. İyice şişen buğdayı derin bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı kadar içme suyu ekledikten sonra orta ateşte haşlayın. Buğdayın haşlama suyunu çorba yapımında kullanacağız, unutmayın.

Nohudu ayrı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın. Çorbaya kıvam ve lezzetini verecek süzme yoğurdu, tuz ilavesiyle küçük bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Haşlanan nohutları, suyunu süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın ve hafif bir şekilde karıştırın.
Buğdayların pişip, pişmediğini kontrol ettikten sonra çorba tenceresini ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Soğuyan, haşlanmış nohutlu ve buğdaylı çorba karışımını, çırpılmış süzme yoğurt ve nane ekleyerek karıştırın.
Soğuk servis için; dereotunu incecik kıyın. Zeytinyağı, acı kırmızı pul biber ve doğranmış dereotu ile karıştırdığınız çorba karışımını servis kaselerine alın. Soğuk olarak servis edin.
Sıcak servis için; ılık halde olan çorba karışımına süzme yoğurdu azar azar ekledikten sonra 2-3 dakika daha pişirin. Baharatları zeytinyağında kızdırıp, çorbaya ekledikten sonra servis edebilirsiniz.

FIRINDA SOSLU TAVUK TARİFİ

MALZEMELER;

Tavuk için:

4 adet tavuk kalça
2 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıcak su

Patatesler için:

20 adet bebek patates
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet sarımsak
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılış aşaması; Patateslerin kabuklarını güzelce temizleyin.
Ardından tencerenin içerisine 2,5 su bardağı kadar kaynamış su ilave edin. Patatesleri içine atıp hafif yumuşayana kadar pişirin. Ardından süzgeçten geçirin ve ilk sıcaklarını atmalarını sağlayın.
Bir fırın kabının içinde üzerine sarımsak, zeytinyağı, tereyağı, tuz, limon kabuğu rendesi ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırın. 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika kadar rengi hafif değişene kadar pişirin.

Bir kasenin içerisinde tavuk için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Ardından tavukları da ilave ederek harmanlayın. Bir fırın kabının içerisine aktarın. Kabın üzeri kapalı bir şekilde (varsa kabın kapağı ya da folyo kullanarak kapatabilirsiniz) 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce kapağını açın, bu şekilde bir süre pişirin ve üzerinin de kızarmasını sağlayın.  Tavuklarınızı da fırından alın ve patateslerle birlikte servis edebilirsiniz.

SEMİZOTU SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

2 demet büyük boy semizotu

3 diş sarımsak

1,5 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılış aşaması; Semizotunun topraklı kök kısımlarını kesin. Körpe yapraklarını tek tek ayıklayın.
Bol suda zarar vermeden yıkadığınız semizotu yapraklarının fazla suyunu süzün. Salata kurutucusundan geçirdiğiniz semizotu yapraklarını ayrı bir kenara alın.

Geniş bir salata kasesinde sarımsakları rendeleyin. Süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarıyla harmanladıktan sonra salatayı servis tabağına alın. Arzuya göre ekstra zeytinyağı ve pul biber ilavesiyle yoğurdun sulanmaması için bekletmeden iftara servis ederken servis edin.

SARAY LOKUMU TARİFİ

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tereyağı

1 paket toz krem şanti

150 gram rendelenmiş hindistan cevzi

Yapılış aşaması; Süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye aktarın ve devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Soğumuş muhallebinin içine bir paket toz krem şanti döküp mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız muhallebiden elinizle minik yuvarlaklar yaparak, her birini rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servise hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar