Örnek iftar menüsü arayanlar için çorbadan tatlıya kadar 31 Mayıs Perşembe 2018 pratik tarifler!

Bugün sizler için bam başka pratik örnek iftar menüsüyle karşınızdayız! Bu akşam ne yapacağın diye düşünüyorsanız...

Örnek iftar menüsü arayanlar için çorbadan tatlıya kadar 31 Mayıs Perşembe 2018 pratik tarifler!

Bugün sizler için alternatik akşam iftar sofralarınıza pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çorbadan ana yemek tarifine kadar hepsini düşündük! Elmaelma.com olarak sizin için hazırladığımız bu tarifleri sizde bu akşam için deneyerek sofralarınızı donatabilirsiniz...

BAŞLANGIÇ İÇİN TAVUK ÇORBASI...

MALZEMELER

1/2 adet haşlanmış kemikli tavuk göğsü

5 su bardağı sıcak tavuk suyu

1/2 çay bardağı kırık pirinç

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1,5 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

Yapılış aşaması; Derin bir tencerede içme suyunda arzuya göre kök sebze ve baharatlarla haşladığınız kemikli tavuk göğüs etini bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın. Haşlama suyunu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir tencereye süzün. Tavuk göğsünü kemik ve derilerinden ayırdıktan sonra uzun ince lifler halinde ditin.
Tavuk suyuna tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve bol suda yıkadığınız pirinç tanelerini katıp, orta ateşte kaynatın.

Daha sonra yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Yumurtanın kesilmemesi için; kaynamakta olan tavuk suyundan azar azar alıp, terbiye karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu şekilde tavuk suyunun bir kısmı ile terbiye karışımını ılıştırın.
Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Haşlandıktan sonra ditilmiş tavuk göğüslerini katın ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam alan terbiyeli tavuk çorbasının üzerine nane veya tercihinize göre sos ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

tavuklu çorba

ALTERNATİF RUS SALATASI...

MALZEMELER

3 adet patates

2 adet havuç

1 su bardağı dondurulmuş bezelye

1 su bardağı mayonez

6 adet salatalık turşusu

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabibe

Yapılış aşaması; Havuçların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Dondurulmuş bezelyeler ile birlikte kaynar suda haşlayın. Patatesleri, ayrı bir tencerede kabuğunu soymadan yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün ve soğuması için bekletin.

Haşlanan patatesleri bezelye ve havuç küpleri ile uyumlu olacak şekilde doğrayın. Suyunu süzdüğünüz ve soğuyan doğranmış tüm sebzeleri salata kasesine aktarın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın. Mayonezi, tuz ve karabiber ilavesiyle çırpın.
Doğranmış turşuları ve mayonezi salata kasesine aktarıp, karıştırdıktan sonra salatanızı servise hazır! Afiyet olsun...

rus salatası tarif

ANA YEMEK İÇİN GÜVEÇ...

MALZEMELER

600 gram kuşbaşı kuzu eti

100 gram kuyruk yağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram arpacık soğa

2 diş sarımsak

6 adet küçük boy taze patates

2 adet orta boy havuç

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıcak su

3 dal taze kekik 

1 dal biberiye 

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Yapılış aşaması; Güvecin yapımına başlamak için kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları, ince halkalar halinde doğrayın. Taze patateslerin kabuklarını fırçaladıktan sonra bol suda yıkayın. Eğer küçük boy taze patates kullanıyorsanız her birini kabuklarını soymadan iki eşit parçaya kesin.

Ocak üzerine aldığınız büyük boy toprak güveci, kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuyruk yağını güveç kabına alın. Zeytinyağı ilavesiyle eriyene kadar karıştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini katıp, kavurmaya başlayın. Arpacık soğan ve sarımsakları güveç kabına alıp, karıştırın.

Etler renk almaya başladığında dilimlenmiş havuçları katın. Biber ve domates salçasını ekleyip sebzelerle birlikte karıştırın.
Son olarak taze patatesleri güvece ekleyin, karıştırmayın. Hoş bir tat vermesi adına ayıkladığınız biberiye ve taze kekiği katın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber, sıcak suyu ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla hava almayacak şekilde kapladıktan sonra güveç tenceresinin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan güveci, kapağı kapalı olarak önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Yaklaşık 80-90 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak güveci, bir nihale üzerine alın. İşte servise hazır!

güveç nasıl yapılır

LEZZETİ DAMAKLARDA BIRAKAN YOĞURTLU KEK..

MALZEMELER

1,5 su bardağı un

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1,5 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Yapılış aşaması; Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şeker ekleyin. Mikser yardımıyla ya da tel çırpıcıyla güzelce çırpmaya başlayın.
Ardından bu karışımın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve süzme yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpın.
Limon kabuğu rendesini şekerli vanilin ile birlikte ovarak karışımın içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.

Ardından un ve kabartma tozunu eleyerek harca ekleyin ve spatula ile güzelce karıştırın. İlk aşamada 1,5 su bardağı un ilave edin. Kek hamurundan biraz daha sıvı bir hamur elde etmiş olacaksınız. Eğer çok sıvı olduğunu düşünüyorsanız bu aşamada un ilave edebilirsiniz. Unu da harca güzelce yedirdikten sonra yağlanmış unlanmış bir kek kalıbına aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına kekinizi verin ve yaklaşık 25-30 dakika sonra içi iyice piştikten ve tam kıvamında kabardıktan sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis için hazırlayabilirsiniz.

yoğurtlu kek

Yorumlar