Otlu muffin nasıl yapılır malzemeleri nelerdir rengarenk bir lezzet!

Otlu muffin nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Pazar kahvaltılarınızı başlı başına güzelleştirecek bir tarifle karşınızdayız! İşte otlu muffin tarifi!

Otlu muffin nasıl yapılır malzemeleri nelerdir rengarenk bir lezzet!

Otlu muffin nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Pazar kahvaltılarınızın baş köşesine oturacak bu lezzet oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor. Gücü ve lezzetiyle bu tarif  pazar kahvaltılarınızı renklendirecek. Küçük, sevimli ve tuzlu olan bu lezzeti denemeye ne dersiniz? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile otlu muffin tarifi! 

MALZEMELER: 

3 adet yumurta,1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 çay kaşığı mahlep, 200 gram lor peyniri, 4 adet kurutulmuş domates, 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber,1 adet orta boy, dolmalık sarı biber, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu,1/4 demet nane, 1tatlı kaşığı kekik,1 dal biberiye,1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI: 

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.Yapraklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Biberiyeyi ayıklayın. Kurutulmuş domatesleri uzun ince şeritler halinde kıyın. Un, kabartma tozu ve mahlebi, derin bir kaba eleyin. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü ayrı bir kapta çırpın.Çırpılmış sıvı malzemeleri elenmiş kuru malzemelere katın. Un topakları hafif hafif açılana kadar bir çatal yardımıyla karıştırın.Lor peynirinin yarısı, incecik kıyılmış yeşillikler, kurutulmuş domates, biberiye parçaları, renkli dolmalık biber küpleri, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Çatalla karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.Hazırladığınız otlu karışımı yağlanmış muffin kalıplarına kabarma payını da hesaba katarak paylaştırın. Kalan lor peynirini üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar pişirin. Kürdan testiyle iç kısımlarının iyice pişip pişmediklerini kontrol edin.Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıplarından kolayca çıkarttığınız otlu muffinleri ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar