Pankek pasta nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu lezzete bayılacaksınız!

Pankek pasta nasıl yapılır? Pankek pastanın malzemeleri nelerdir? Yumuşacık tadı ve kremasıyla bu lezzetten vzgeçemeyeceksiniz!

Pankek pasta nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu lezzete bayılacaksınız!

Pankeklerin her halini çok severiz. Yeri geldiğinde tuzlu bir şekilde yerken yeri geldiğinde üzerine tatlı koyup yiyebiliyoruz. Ya da damak tadına göre çeşitli meyvelerle süsleyip yiyebiliyoruz.Pankeki hiç pasta şeklinde yemeyi denediniz mi? Peki pankek pasta nasıl yapılır,malzemeleri nelerdir? İşte bu sorunun yanıtını siz elmaelma.com okuyucularımız için hazırladık. Kolay ve lezzetli olan bu tatlının bu tadını unutamayacaksınız!

MALZEMELER: 

2 adet yumurta

1,5 çay bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un 

1 su bardağı süt

1,2 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilin 

3 yemek kaşığı kakao

Kreması için: 

paket krem şanti

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı parça çikolata

Üzeri için: 

1 paket hazır çikolata sosu 

2 su bardağı süt

5-6 adet çilek

1 adet muz

 YAPILIŞI: 

Yumurtaları ve toz şekeri, derince bir kasede hafifçe köpürene dek yaklaşık 5 dakika çırpın.Karışıma; un, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve to zkakaoyu ilave ederek güzelce çırpın. Akışkan bir karışım elde edeceksiniz.Elde ettiğiniz bu karışımı yapışmaz tabanlı bir tavada, az yağ ilave ederek her seferinde birer kepçe olacak şekilde, arkalı önlü olarak pişirin.Bu şekilde tüm karışımı pişirin ve pişirdiğiniz pankekleri bir kanera alıp soğumaya bırakın.Kekler soğurken, kremasını hazırlayın. Soğuk süt ve kremşantiyi paketin üzerinde yazdığı şekilde çırparak hazırlayın. Çikolata parçalarını da içine ilave edip güzelce karıştırın.Pankeklerden bir tanesini servis tabağına alın ve üstüne hazırladığınız kremşantiden bir miktar üstüne koyun.Ardından diğer kremşantiyi kremanın üstüne koyun ve bu şekilde kat kat tüm pankekleri ve kremşantiyi bitirin. En üst kata krema sürmeyin.Bir sos tenceresinde, paketin üzerinde yazdığı şekilde çikolata sosunu hazırlayın.Kat kat yaptığınız pankeklerin en üstüne hazırladığınız çikolata sostan dökün, tamamen kapanmasını beklemeyin. Dilimlediğiniz muz ve çileklerle süsleyerek servis edin.

 
Yorumlar