Parfümün kalıcı olması için ne yapılmalı yöntemleri nelerdir?

Parfümler hayatımızın olmazsa olmazı haline gelmiştir. Kullandığınız parfümün daha kalıcı olması için sizler için hazırladığımız öneriler...

Parfümün kalıcı olması için ne yapılmalı yöntemleri nelerdir?

Özellikle günlük hayatın olmazsa olmazı haline gelen parfümler insanları kokunuzla etkilemenin en kolay yoludur. Tabi ki bunun için gerek parfüm seçiminde, gerekse kullanım esnasında dikkat edilmesi gereken basit ama etkili adımlar bulunmaktadır. Eğer parfümünüzün kokusu hemen uçup gidiyorsa istediğiniz gibi kokmuyorsa bu hataları yapıyor olabirsiniz.

IŞIK VE NEMDEN UZAK TUTUN

Parfümün kalıcı olmasını sağlayan tek etken sadece kullanımı değildir. Aynı şekilde ürünün muhafazası da çok önemlidir. Kişisel bakım ürünleri genelde banyoda durmaktadır. Sizde bu şekilde muhafaza ediyorsanız maalesef hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü parfümü banyo gibi nemli ortamlardan uzak tutmalısınız. Aynı şekilde güneşe maruz kalacak cam kenarlarından da uzak tutmalısınız. Size önerim kullandığınız parfümü buzdolabında saklamak olacaktır.

DUŞ SONRASI KULLANIN 

Genelde bizler işe, okula ya da dışarı çıkarken üzerimizi giyip hazırlandıktan sonra boyun, kol ve birazda kıyafetimize sıkarız. Bunun yerine kullandığınız parfümü duş ya da banyo sonrasında vücudunuz tam kurumadan sıkmalıyız. Banyo esnasında açılan gözenekler kokunun cilde hapsolması ve daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayacaktır.

NEMLENDİRİLMİŞ CİLDE SIKIN 

Banyo ve duş faktörü dışında cildinizi nemlendirmelisiniz. Çünkü nemini geri kazanmış bir vücut koku moleküllerini daha iyi tutmaktadır. Sıradan nemlendirici kremler seçmek yerine bazı parfümlerde devam ürünü olarak tabir edilen vücut losyonu gibi kremler bulunmaktadır. Bu ürünler kullandığınız parfüm ile aynı aromayı içerdiği için aynı zamanda tazeleyici özelliği görmektedir.

BİLEKLERİNİZİ AVUŞTURMAYIN

Özellikle hazırlanıp dışarı çıkacağımızda birçok insan parfümü bileklerine sıkar ve sonra bileklerini bir birine sürmektedir. Bu uygulama kesinlikle hatalı olup, koku moleküllerinin uçmasına neden olacaktır. Sizde böylesi hatalı uygulamalar yapıyorsanız mutlaka vazgeçmelisiniz.

SAÇLARINIZA SIKMAYI DENEDİNİZ Mİ? 

Belki de birçoğunuzun ilk defa duyduğu bu uygulama profesyonel anlamda en fazla kalıcılığı sağlayacaktır. İsterseniz saçınıza isterseniz saçınızı taramak için kullandığınız fırça tarağa sıkarak saçınızı bu şekilde tarayabilirsiniz.

Yorumlar