Pastacı kreması tarif tadını damaklarda bırakıyor!

Pastacı kreması nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir? pastanın en önemli aşamalarından olan pastacı kremasını sizin için hazırladık!

Pastacı kreması tarif tadını damaklarda bırakıyor!

Pastacı kreması nasıl yapılır? Pastacı kreması yapmanın püf noktaları nelerdir? Pastacı kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Elmaelma.com olarak sizin için pastanın en önemli aşamasını oluşturan pastacı kreması yapmanın püf noktalarını hazırladık! Sizde yapımı oldukça pratik olan bu tarifi evde deneyerek pastalarınıza lezzet kazandırabilir, tadını damaklarda bırakabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

500 ml.süt
100 gr.şeker
40 gram tereyağı
4 adet yumurta sarısı
40 gram un
30 gram nişasta

Yapılış aşaması; Yumurta sarıları ve şekeri mikser yardımı çırpın.
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tanelerini tencereye koyduğunuz sütün içine ilave edin.
Yumurta ve şekerin üzerine un ve nişastayı ilave edin.
Daha sonra süt ve vanilya tanelerini ocakta kenarlardan kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Bu aşamada bir kepçe sütü unlu, yumurtalı karışıma ilave ederek ısılarını eşitleyin. Bir kepçe daha ilave ederek karışımı sulandırın.
Sütlü karışımın üzerine karıştırarak yumurtalı karışımı dökün. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ocaktan alın ve tereyağı ekleyip tereyağını pastacı kremasının içinde eritin. Soğuduktan sonra dolapta dinlendirin, kullanmadan önce çırparak kremanızı pürüssüz hale getirebilirsini.

Yorumlar