Patates çanağı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu lezzete bayılacaksınız!

Patates çanağı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Herkesin severek yediği patatesin bu haline bayılacaksınız! İşte tarifi!

Patates çanağı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu lezzete bayılacaksınız!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için minik ama bir okadar da lezzetli bir tarif hazırladık. Patates sevmeyen yoktur heralde. Pates sevenleri daha da sevdirecek bir lezzetle karşınızdayız. Çanak şeklindeki bu içleri dolu minik güzelliklere bayılacaksınız. Peki patates çanağı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile patates çanağı tarifi! 

MALZEMELER: 

5 adet patates,1 adet havuç,1 tutam çok küçük doğranmış maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 silme tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı (silme)karabiber,1 çay kaşığı (silme)muskat cevizi rendesi,1 su bardağı yoğurt,2 yemek kaşığı mayonez,2 diş sarımsak,1 tutam toz kırmızı biber

İç Dolgusu İçin:

1 su bardağıyoğurt,2 yemek kaşığımayonez,1 çay kaşığıtuz,2 dişsarımsak,

Üzeri İçin:

1 çay bardağıtoz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI: 

Patatesleri yıkayıp, bir tencereye alın ve üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayana dek bu şekilde haşlayın, yaklaşık 20 dakika. Patatesler haşlanırken havucu yıkayıp soyun ve rendenin küçük tarafıyla rendeleyip, küçük bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir kaba alıp, bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Püre haline getirmiş olduğunuz patateslere, sotelediğiniz havuçları ekleyin. Maydanozu da ince ince doğrayıp, karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı kadar muskat rendesini de ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu patates püresinden portakal büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayın ve ortasını çukurlaştırarak bi çanak şekli verin. Hazırladığınız bu patates çanaklarını bir servis tabağına alın. Yoğurt, mayonez ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin. Güzelce karıştırın ve hazırladığınız patates çanaklarının içlerini bu yoğurtlu karışımla doldurun. Üstlerini de kırmızı biberle süsleyip, ılık ya da soğuk olarak servis edin.

 

Yorumlar