Patatesli pırasa çorbası nasıl yapılır sebzenin en sağlıklı tarifi!

Patatesli pırasa çorbası nasıl yapılır? Çorba tariflerimiz arasından patatesli pırasa çorbasını seçtik! Lezzetine doyamayacağınız bu tarifi sizde deneyin!

Patatesli pırasa çorbası nasıl yapılır sebzenin en sağlıklı tarifi!

Her ne kadar ülkemizde pırasa en sevilmeyen sebzeler arasında yer alsa bile elmaelma.com okurlarımız için çorba tariflerimiz arasında seçtiğimiz 'Patatesli pırasa çorbası'nın yapılış aşamasını hazırladık. Sizin için seçtiğimiz bu çorbayı bir kere tadan pırasadan nefret edenlerin fikrini değiştirecektir. İşte pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz patatesli pırasa çorbasının tarifi...

Malzemeler; 2 yemek kaşığı zeytinyağı, soyulmuş ve kabaca doğranmış 4 ila 5 orta boy patates, temizlenmiş ve ince dilimlenmiş 3 büyük pırasa, 6 su bardağı sebze suyu, tuz, 1 ila 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1/2 su bardağı krema 1/3 fincan maydanoz veya frenk soğanı gerekli malzemelerdir.

Yapılış aşaması; Yağı büyük tencereye koyun. Ocağınızı orta sıcaklığa getirin. Pırasa ve patatesleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana ve hafifçe kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin, yaklaşık 8 ila 12 dakika sürecektir.

Ardından kavrulan sebzelerin üzerine sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Sıcaklığı azaltın ve 30 ila 40 dakika ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler piştikten sonra el blenderi ile sebzeler iyice yok oluncaya kadar karıştırın.

 Krema ve tuzla tatlandırın ve son olarak limon suyunu ilave edin. Servis yaparken çorba kaselerinin üzerine maydonoz ilave edin. Afiyet olsun.

Yorumlar