Pazartesi sendromu nedir?

Çalışan, çalışmayan farketmeksizin kabus haline dönüşen pazartesi sendromu nedir? İnsanlar neden bu sendromu bu denli büyütüyor, sizler için araştırdık bakın aslında çok büyüttüğünüz bu sendrom sadece bir duygu yanılsaması...

Pazartesi sendromu nedir?

Bir çok insanın kabusu haline dönen çalışan, çalışmayan farketmeksizin haftanın başlangıcı olan pazartesi günleri her hafta insanların kabusu haline gelmektedir. Bu durum bir yerde insanlar arası iletişimi olumsuz şekilde etkilemektedir. Pazartesi sendromu dediğimiz şey ismi pazartesi olan ama aslında pazar gününde saklıdır. Bunun nedeni aslında haftanın başlangıcını güzel haberler ve müjdeler alabileceğini düşünerek değilde aksine yoğun iş stresi, trafik yorgunluk olarak kendi kendimize empoze ettiğimiz için pazar gününden başlamaktadır.

'Pazartesi sendromu' dedimiz şey aslında kocaman güzel bir haftasonundan çıkmanızdır. Kişi bol bol dinlendiği ve iş hayatından ya da çalışmayanlar için hafta içinin verdiği koşturmadan (çocuk, okul gibi...) uzak kaldığı ve bunun biteceğinin farkında olmasıdır. Haftasonunun bitecek olması kişide ruhani ve fiziksel olarak gerilmesine neden olabilir. İnsanlar üzerinde bu sendrom farklı şekilde olabilmektedir. Genellikle aile içerisinde sorunları olan veya iş hayatında sorunlar yaşayan insanlarda sıklıka görülmektedir. Temelinde ise iletişim sorunu barındırmaktadır.

Türü olarak faraketmeksizin bu tarz psikolojik sendromlar insan arasında iletişimi ciddi derecede etkilemektedir. Kendisiyle ve iş hayatında mutlu olan insanlar üzerinde bu sendroma girmeleri oldukça küçük bir ihtimaldir. Bu durumdan kurtulmak için kişi kendisiyle veya sorunlarından kurtularak mutlu olmalıdır.  Kişi kendisini motive edecek şeylere yönelmelidir. Kişi kendisini bu olumsuz düşüncelere sokmak yerine kendisini pozitif yönde motive etmeyi denerse oldukça başarılı olabilir.



Yorumlar