Perdeleri beyazlatmak için ne yapılır? Perdeleri beyazlatmanın yolları nelerdir?

Bir evin göz alıcı eşyalarından bir taneside perdelerdir. Ancak bakımı ve rengini koruyabilmek ne yazık kı oldukça zordur. Beyaz perdeler nasıl daha beyaz olur?

Perdeleri beyazlatmak için ne yapılır? Perdeleri beyazlatmanın yolları nelerdir?

Bir evin havasını değiştiren eşyalardan bir taneside perdelerdir. Ancak temizliği ve bakımı oldukça zor olan perdeler hem çok çabuk kirlenme özelliğine sahip hemde asması ve çıkarması kişiyi zorlayabilmektedir. Bugün sizler için evinizin gösterişini tamamlayan perdelerinizi nasıl daha beyaz gösterebilirsiniz derledik...

PERDELER NASIL YIKANMALIDIR?

Her ne kadar zahmetli görünsede tül perdeleri yıkamak aslında oldukça kolaydır. Yapmanız gereken şey, tül perdelerinizi tek tek makinaya atıp yıkamalısınız. Aksi taktirde bir makineye 2 veya 3 perde sığdırıp yıkadığınızda deterjanınız yeterli gelmeyebilir veya deterjanınız perdenin her yerini temizlemeyebilir bu durumda makinadan çıkardığınız perdelerin bazı yerlerinin temizlenmediğini görmek biraz canınızı sıkabilir.

BULAŞIK MAKİNASI TABLETİ İLE PERDELERİ YIKAMAK

Son zamanlarda sıklıkla yapılan yöntemlerden bir tanesi de bulaşık deterjanı tableti ile tül perdeleri yıkamak oldukça yaygınlaşmaktadır. Özellikle evin içerisinde sigara kullanan kişilerin sararmış tüllerinin temizlemesinde oldukça pratik olan yöntemlerden bir taneside bulaşık makinası tabletidir. Normal bir her zaman perdelerinizi yıkadığınız derecede ayarınızı yapın ve perdeleri koyduğunuz yerin yanına 1 adet tablet koyun. Sonucunda aradaki gözle görülür farkı anlayabilirsiniz.

TOZ ŞEKER YÖNTEMİ

Şimdi sizlere oldukça şaşıracağınız bir yöntemden bahsedeceğiz. Toz şekere ile tüllerinizi beyazlatabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet bu söylediğimize inanabilirsiniz. Oldukça etkili ve ekonomik olan bu yöntem perdelerinizi beyazlatmanın yanında parlamasını da sağlıyor. Birçok kişinin memnun kaldığı bu yöntemi 2 kaşık toz şeker ile sizde deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar